1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. BAKA`dan yurt dışında dil eğitimi imkânı

BAKA`dan yurt dışında dil eğitimi imkânı

Enerji Günlüğü - 18-30 yaş arasındaki gençler yabancı dil bilme şartı aramaksızın Avrupa ülkelerine gönüllü çalışmaya gönderilerek, dil eğitimi...

BAKA`dan yurt dışında dil eğitimi imkânı

Enerji Günlüğü - 18-30 yaş arasındaki gençler yabancı dil bilme şartı aramaksızın Avrupa ülkelerine gönüllü çalışmaya gönderilerek, dil eğitimi alabilecek.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) Gençlik Programı kapsamında Ulusal Ajans'a sunduğu Avrupa Gönüllü Hizmeti'ne (AGH) akredite olma talebi koordinatör ve gönderen kuruluş olarak onaylandı.

Avrupa Gönüllü Hizmetine akredite olan Türkiye'deki tek Kalkınma Ajansı konumundaki BAKA, akreditasyonla birlikte Avrupa ülkelerindeki sosyal projelerde gönüllü olarak çalışmak isteyen 18-30 yaş arası gençleri Avrupa'ya gönderecek. Buna göre sosyal projelerde çalışmak üzere bu yaş grubundaki gençler 2014 ile 2020 yılları arasında, Avrupa'ya gidebilecek.

GENÇLER 27 ÜLKEDE CEP HARÇLIĞIYLA ÇALIŞACAK

BAKA, 27 AB ülkesinden birinde toplum için düzenlenen sosyal projelerde ya da sivil toplum kuruluşlarında 2-12 ay arasında gönüllü olarak çalışacak gençlerin dil eğitimi, yiyecek, barınma, yerel ulaşım, sigorta, bireysel bakım gibi ihtiyaçlarının karşılanacağını ve çalışmaları karşılığında cep harçlığı da alabileceklerini vurguluyor.

GENÇLER ÜCRETSİZ GÖNDERİLECEK

Gençlik Programı kapsamında AGH başvurusu onaylanan BAKA'nın her yıl Antalya, Isparta ve Burdur'dan, 27 Avrupa Birliği ülkesine hiçbir ücret ödemeden 18-30 yaş arası gençleri proje sahibi kurumdan kabul alınması şartıyla 2-12 ay süre ile göndereceği ifade edildi.

AGH PROGRAMI NEDİR?

AGH programı, 18-30 yaş arasındaki gençlerin (yabancı dil bilgisi ve üniversite eğitimi şartı aranmaksızın) 27 Avrupa Birliği ülkesinden birinde bulunan toplum için düzenlenen sosyal projelerde ya da sivil toplum kuruluşlarında 2-12 ay arasında gönüllü olarak çalışma imkanı bulduğu ücretsiz bir program. Programa başvurular, üç dönem halinde BAKA'ya yapılacak. Ilk başvuruların 1 Ekim tarihlerinde en geç saat 13.00'e kadar yapılabileceği belirtiliyor.

Hale KAYACAN

Önceki ve Sonraki Haberler