1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Bakan: Bazı enerji etiketleri yalan söylüyor

Bakan: Bazı enerji etiketleri yalan söylüyor

Enerji Günlüğü - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bazı elektrikli cihazların üzerindeki enerji etiketleriyle cihazların özelliklerinin birbirini...

Bakan: Bazı enerji etiketleri yalan söylüyor

Enerji Günlüğü - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bazı elektrikli cihazların üzerindeki enerji etiketleriyle cihazların özelliklerinin birbirini tutmadığını belirterek, üretici ve satıcıları uyardı.

Enerji verimliliğine de değinen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gaziantep'te düzenlenen enerji zirvesinde yaptığı konuşmada, OECD ortalamasında bir birim ürün üretmek için bir birim enerji kullanılırken, Türkiye'de birbuçuk birim enerji harcandığına dikkat çekti. Fikri Işık, "İstiyoruz ki biz de iki birim enerji yerine bir birim enerji ile ürünlerimizi üretelim. Maliyetin sadece devletin sübvansiyonuyla aşağıya çekilmesi doğru olmaz" dedi.

Bakan Işık, enerji tasarrufu açısından büyük önem taşıyan elektrikle çalışan cihazların üzerindeki enerji etiketlerinden bazılarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Işık, "Biliyorsunuz, ürünlerin üzerinde enerji etiketleri var. Bunların denetimlerini yaptırıyoruz ve malesef büyük oranda bu etiketle tüketimin örtüşmediğini görüyoruz. Buradan firmaları uyarıyoruz. Lütfen etiket ile ürününüz eşleşsin" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler