1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Bakan Dönmez 90 milyon ton sera gazı emisyonunun engellendiğini söyledi

Bakan Dönmez 90 milyon ton sera gazı emisyonunun engellendiğini söyledi

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, İklim Dostu Kampüs Oluşturulması Alanında İş Birliği Protokolü’nün imza töreninde yaptığı konuşmada son 20 yılda enerji yoğunluğunun yüzde 25 azaldığını bildirdi.

Bakan Dönmez 90 milyon ton sera gazı emisyonunun engellendiğini söyledi

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Dönmez, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjiye ilişkin çalışmalara devam edildiğini belirttiği toplantıda “90 milyon ton sera gazı emisyonunu engelledik” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yüksek Öğretim Kurumu'nda düzenlenen İklim Dostu Kampüs Oluşturulması Alanında İş Birliği Protokolü’nün imza töreninde konuşma yaptı. Dönmez, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, "Son 20 yılda enerji yoğunluğumuzu yüzde 25 azalttık. Yenilenebilir enerji payımızı yüzde 54'e çıkardık. Yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi ve enerji verimliliği sayesinde yıllık 90 milyon ton sera gazı emisyonunu engelledik." dedi.

Sera gazı emisyonlarının yüzde 70'inden sorumlu olan enerji sektörünün bir dönüşüm içinde olduğunun vurgulayan Dönmez, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bizler de enerji sektörümüzün karbon ayak izinin düşürülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın temel odağında bütün sektörlerde enerji verimliliğinin ve yenilenebilir enerji kullanımının azami düzeyde yaygınlaştırılması yatıyor. Son 20 yılda enerji yoğunluğumuzu yüzde 25 azalttık. Yenilenebilir enerji payımızı yüzde 54'e çıkardık. Yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi ve enerji verimliliği sayesinde yıllık 90 milyon ton sera gazı emisyonunu engelledik".

ÜNİVERSİTELER YEŞİL DÖNÜŞÜMÜN BİR PARÇASI OLACAK

Bakan Dönmez, imzalanan protokolle birlikte üniversitelerin yeşil dönüşümün bir parçası olacağını dile getirerek “Bu kapsamda yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında farkındalık oluşturacak eğitim çalışmalarına başlayacağız. Mevcutta yürütülen ve geliştirilecek enerji projeleri için üniversitelerimizle ortak hareket edeceğiz. Üniversitelerimize enerji tüketimleri ve emisyonlarını azaltmalarında destek olacağız” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler