1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bakan Dönmez Rus gazı için görüştü

Bakan Dönmez Rus gazı için görüştü

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Gazprom ile gaz sektöründeki işbirliğinin durumu ve beklentilerin yanısıra tedarik konusunda görüştü. 

Bakan Dönmez Rus gazı için görüştü

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Gazprom ile gaz sektöründeki işbirliğinin durumu ve beklentilerin yanısıra tedarik konusunda görüştü. 

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom Başkanı Alexey Miller ile dün bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Gazprom tarafından yapılan açıklamaya göre, gaz sektöründeki işbirliğinin durumu ve beklentilerinin tartışıldığı toplantıda gaz tedariki konusunda yoğunlaşıldı. 

Gazprom, tarafların Rus gazını ulaştıran Mavi Akım ve TürkAkım doğalgaz boru hatlarının çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini kaydetti.

TÜRKİYE’YE GAZ SEVKİYATI %153 ARTTI

1 Ocak - 19 Eylül 2021 tarihleri ​​arasında Gazprom, Türkiye'ye 20,3 milyar metreküp gaz teslim etti. Bu, bu dönem için tüm zamanların en yüksek gaz miktarı ve 2020'ye (8 milyar metreküp) göre yüzde 153 (12,3 milyar metreküp) artışı ifade ediyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler