1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bakan Dönmez: Yeni santrallerin tamamına yakını yenilenebilir kaynaklı

Bakan Dönmez: Yeni santrallerin tamamına yakını yenilenebilir kaynaklı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yılın ilk üç ayında devreye giren elektrik üretim kapasitesinin yüzde 97.9’unun yenilenebilir kaynaklara dayalı olduğunu açıkladı.

Bakan Dönmez: Yeni santrallerin tamamına yakını yenilenebilir kaynaklı

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, yılın ilk üç ayında devreye giren elektrik üretim kapasitesinin yüzde 97.9’unun yenilenebilir kaynaklara dayalı olduğunu açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptığı açıklamada Türkiye’nin 2020 yılında yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımlarla Avrupa’da beşinci dünyada ise 12’nci sıraya yükseldiğini hatırlattı. 

“Türkiye, 2021’de de enerji yatırımlarını tam gaz sürdürüyor” diyen Fatih Dönmez şunları söyledi: 

“Yenilenebilir enerji atağı 2021’de de sürüyor. Türkiye’nin Mart 2021 sonu itibariyle elektrik kurulu gücü 97 bin 70 MW’a ulaştı. Bu gücün 50 bin 790 MW’ı, yani yüzde 52,32’si yenilenebilir kaynaklardan oluştu” dedi. 

KÖMÜR DAHİL YERLİ ORANI YÜZDE 64

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in verdiği bilgiye göre Türkiye’nin kömür dahil yerli kaynaklara dayalı kurulu toplam kurulu gücü ise 62 bin 125 MW’a ulaştı. Bu miktar, ülkedeki toplam kurulu gücün yüzde 64’üne karşılık geliyor. 

YENİLERİN TAMAMINA YAKINI YEK’TEN

Toplam kurulu güç her geçen gün artarken, ilave kurulu güç içerisindeki yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı tesislerin oranı yüzde 100’ü zorluyor. İlk üç ayda devreye giren kurulu gücümüzün yüzde 97,9’u yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştu. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler