1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Bakan Dönmez’den sanayiciye kojenerasyon önerisi

Bakan Dönmez’den sanayiciye kojenerasyon önerisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yoğun enerji tüketen tesis işletenlere ve sanayicilere bir taşla dört kuş vuran kojenerasyon tesisi kurmaları çağrısı yaptı. 

Bakan Dönmez’den sanayiciye kojenerasyon önerisi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yoğun enerji tüketen tesis işletenlere ve sanayicilere bir taşla dört kuş vuran kojenerasyon tesisi kurmaları çağrısı yaptı. 

Uluslararası Enerji ve Çevre Dijital Konferansı'nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerji sektörünün talep ve istekleri doğrultusunda daha verimli bir üretim için gereken adımları atacaklarını kaydetti. Kojenerasyon tesislerine desteği arttırarak devam etmek arzusunda olduklarını kaydeden Dönmez, “Buradan bir kez daha özellikle yoğun enerji tüketen, bununla birlikte ısı ve buhar ihtiyacı olan tesislerimize bu şekilde yatırım yapmalarını özellikle önermek istiyorum. Enerji maliyetlerinin azaltılması, yüksek verimli tesisler sayesinde mümkün olacaktır. Bu vesiyle tesis sahiplerine ve sanayicilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum” dedi.

KOJENERASYON TESİSLERİ BİR TAŞLA 4 KUŞ VURUYOR

Isı ve elektrik üretimini aynı anda yapması nedeniyle ilk bakışta bir taşla iki kuş vuruyor gibi duran kojenerasyon tesislerimiz karbon salımını engellemesi ve verimli üretim yapmasıyla bir taşla dört kuş vuran üretim merkezlerimizdir. Bu merkezlerimizin geleceğe daha güçlü yürümesi için hem bakanlığımız hem de EPDK’da yapılan çalışmalara büyük bir önem veriyoruz. 

KOJENERASYON TESİSLERİNİN SORUNLARI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Kojenerasyon tesislerinin bugün karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini geçen hafta Türkiye Kojenerasyon Derneği ile görüştüklerini ifade eden Dönmez, bu sorunların çözümü için hem bakanlığımız hem de EPDK’nın bir çalışma başlattığını ifade etti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Antalya, Çıralı 

 

Önceki ve Sonraki Haberler