1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bakan Işık: Yerli otomobil elektrikli araç olacak

Bakan Işık: Yerli otomobil elektrikli araç olacak

Enerji Günlüğü - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin yerli otomobilini elektrikli araçlar olarak belirlediklerini söyledi.Fikri Işık,...

Bakan Işık: Yerli otomobil elektrikli araç olacak

Enerji Günlüğü - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin yerli otomobilini elektrikli araçlar olarak belirlediklerini söyledi.

Fikri Işık, Akıllı Şebekeler Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük ve iddialı hedefleri olduğunu belirtti. Böyle bir ülkenin teknolojik değişimin etkilerine maruz kalan değil, değişimi yöneten ülkeler arasında olması gerektiğini vurgulayan Işık "Bu nedenle akıllı şebekeleri sadece kullanan değil akıllı sayaçlardan yazılıma kadar gerekli her türlü ekipmanı üretebilen ve geliştirebilen bir ülke olmalıyız" dedi.

Akıllı şebekelerin ölçümüyle birlikte, üretim ve Ar-Ge ayağında da çok güçlü bir şekilde yer almak istediklerini dile getiren Işık, akıllı şebeke sistemlerinin üretimiyle ilgili atılacak her adımın, ülkenin yüksek katma değerli üretim hedefine büyük katkı sağlayacağına işaret etti. Gerek yerli gerekse yabancı firmaları bu önemli alana yönlendirmek istediklerini ifade eden Işık, "Akıllı şebekeler gibi yüksek teknoloji sınıfında yer alan yatırımları öncelikli yatırımlar kapsamına aldık. Bu tarz yatırımlar Türkiye'nin neresinde yapılırsa yapılsın yararlandırılacak. Eğer bu yatırım içinde yapılıyorsa en yüksek teşvik olan verilecek" diye konuştu.

Türkiye'de yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimini artırmak amacıyla 2012 yılında Konya Karapınar'da Enerji İhtisas Endüstri Bölgesini kurduklarını hatırlatan Bakan Işık, "Yine bu amaçla, Niğde ve Karaman'da güneş santralleri için Bakanlığımıza Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi kurmak için yapılan başvuruları değerlendiriyoruz" dedi.

Fikri Işık, Bakanlık olarak üzerinde çalıştıkları en önemli projelerden birinin de tasarımı ve markası Türkiye'ye ait yerli otomobil üretimi olduğunu hatırlattı. Işık şunları söyledi:

"Yerli otomobili, geleceğin teknolojileri arasında görülen elektrikli araç olarak belirledik. Elektrikli araç üretiminde geliştirilmesi gereken en önemli unsurlardan birisi şarj istasyonlarıdır. Akıllı şebekeler, elektrikli araçlar için şarj istasyonlarında ortaya çıkabilecek sorunların üstesinden gelebilecek hızlı ve güvenilir bir şebeke altyapısına duyulan ihtiyaç için önemli bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır."

Önceki ve Sonraki Haberler