1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bakan Yıldız Bağdat’a gitti

Bakan Yıldız Bağdat’a gitti

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bağdat'a gitti. Yıldız, Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ile görüşecek.Dışişleri...

Bakan Yıldız Bağdat’a gitti

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bağdat'a gitti. Yıldız, Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ile görüşecek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile yaptığı telefon görüşmesi ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bağdat'a gitti.

Yıldız, 9 kişilik bir heyetle saat 15.25'te Başbakanlığa ait "Ata" uçağıyla Milas-Bodrum Havalimanı'ndan Bağdat'a hareket etti.

ANKARA-ERBİL ANLAŞMA TASLAKLARI BAĞDAT'I KIZDIRDI

KBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin 27 Kasım'da Ankara'ya gerçekleştirdiğiziyaret sırasında IKBY ile enerjiişbirliği alanında altı sözleşme imzalandığı haberleri Irak Merkezi Yönetiminde rahatsızlık yaratmış, ABD de Irak yönetimine destek vermişti. Merkezi Irak Hükümeti, Irak’ta petrol ihraç etmeye yetkili tek merciinin kendisi olduğunu savunurken, Erbil Türkiye ile sözleşme imzasına gerekçe olarak “Bağdat’ın ödemediğini ileri sürdüğü tazminatı” gündeme getirmişti.

BAĞDAT TÜRKİYE’DEN GELEN ÖZEL UÇAKLARA HAVA SAHASINI KAPATTI

Bağdat yönetimi dün Türk uçaklarına Kuzey Irak hava sahasını Türkiye’den gelen özel uçaklara kapatarak tepkisini göstermişti. Erbil Havaalanı’nın müdürü Talar Mustafa, AFP ajansına yaptığı açıklamada Bağdat’ın, Türkiye’den gelen özel uçaklara hava sahasını kapattığını,emirin Ulaştırma Bakanlığı’ndan geldiğini belirtmişti.

IRAK MERKEZİ YÖNETİMİ GEÇEN YIL DA HAVA SAHASINI KAPATMIŞTI

Irak merkezi yönetimi bir yıl önce de aynı şekilde hava sahasını Türk özel uçaklarına kapatmış, Bakan Yıldız ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, Kayseri’ye iniş yapmıştı. Bağdat yönetimi, iniş izni verilmemesine gerekçe olarak,Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Bağdat’a haber vermeden Kerkük’e gitmesini göstermişti.

TÜRKİYE ILIMLI YAKLAŞTI

Geçen yıla göre bu defa Türkiye oldukça ılımlı bir tavır sergileyerek enerji anlaşmasında sürecin tamamlanmadığı vurgusu yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, dün Türkiye ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında enerji alanında işbirliği konusunda bir soruya verdiği yanıtta Irak Anayasası'na da uygun bazı ticari sözleşmeler üzerinde mutabık kalındığını belirterek, sürecin henüz tamamlanmadığı açıklaması yaptı.

YILDIZ’IN, ERBİL’E GİTME PLANI TEHLİKEYE GİRMİŞTİ

Kuzey Irak hava sahasının kapatıldığı haberleri sonrasında Yıldız’ın, Erbil’e gitme planı belirsiz hale gelmişti. Bölgede faaliyet yürüten ve gazetecileri Petrol ve Gaz Konferansı kapsamında Erbil’e davet eden Genel Enerji’nin dün bir grup işadamı ve gazeteci için düzenlediği gezi programı da iptal edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler