1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bakan Yıldız: Benzinde bir fiyat indirimi öngörümüz yok

Bakan Yıldız: Benzinde bir fiyat indirimi öngörümüz yok

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, akaryakıt fiyatlarındaki indirim beklentisiyle ilgili olarak, "Yakın vadede öngördüğümüz...

Bakan Yıldız: Benzinde bir fiyat indirimi öngörümüz yok

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, akaryakıt fiyatlarındaki indirim beklentisiyle ilgili olarak, "Yakın vadede öngördüğümüz herhangi bir fiyat oynaması yok" dedi.
Taner Yıldız, İstanbul'da düzenlenen Yeşil İş Konferansı'nda gazetecilerin benzin ve motorindeki indirim beklentisiyle ilgili sorularıyla karşılaştı.
Bakan Yıldız, "Benzine yapılan en son indirimin ardından Yeni indirimler de gelecek mi?" sorusu üzerine şunları söyledi:
"Bizim normalde her ay ve üç ayda bir Hazine ile Maliye ile beraberce karar verdiğimiz bir yapıdır bu. Tabii ki ham petrol fiyatlarını ve buna bağlı olarak ithal edilen doğalgaz fiyatlarını dikkatle takip ediyoruz. Kendi içerisinde dalgalanan benzin motorin geçen hafta düşüyor bu hafta yükselebiliyor veya tersi olabiliyor. O açıdan bu yurt dışı piyasalarıyla alakalı bir husus. Nasıl borsa endeksleri takip edilebiliyorsa bizim de takip ettiğimiz ham petrol endeksleri var. Böyle bir haberi önceden oluşturmaya çalışmak tüketici alışkanlıklarıyla oynamak anlamına gelir. Bunu da doğru bulmuyorum. Her ay kendi içerisinde değerlendiriliyor bunlar. Ama şu an bizim yakın vadede öngördüğümüz herhangi bir fiyat oynaması yok."

Önceki ve Sonraki Haberler