1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bakan Yıldız: Dağıtım özelleştirmeleri 2013`te bitecek

Bakan Yıldız: Dağıtım özelleştirmeleri 2013`te bitecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, '21 elektrik dağıtım bölgesinden 13'ünün özelleştirmesi tamamlandığını söyledi....

Bakan Yıldız: Dağıtım özelleştirmeleri 2013`te bitecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, '21 elektrik dağıtım bölgesinden 13'ünün özelleştirmesi tamamlandığını söyledi. Akdeniz, Gediz ve Boğaziçi dağıtım bölgelerinin özelleştirildiği bir 2012 görmek istiyoruz. 2013'de ise bu alandaki özelleştirmeleri tamamlamayı planlıyoruz'' dedi. Bakan Yıldız, Türkiye'nin elektrikteki kayıp-kaçak bedelinin Van Gölü ve Dicle dağıtım bölgeleri dışında AB standartlarının altında olduğunu bildirerek, ''Bu oranlar doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Bu konuda yapmak isteyip de sonlandıramadığımız işler var. Çok iyi yaptığımız işler var, yapamadığımız işler var. Bunları açıklıkla konuşmamız lazım'' dedi.

Türkiye'nin elektrikte bölgede referans fiyat oluşturmada önemli potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Yıldız, doğalgaz alanında da Batı Hattı'ndaki gazın özel sektör eliyle tedarikine imkan verilmeye devam edildiğini söyledi. Türkiye'de enerji sektörünün hızlı gelişen, serbestleşen ve kamunun yatırımcı olarak geriye çekildiği bir niteliğe kavuştuğunu ifade eden Bakan Yıldız, ''Kamu geriye çekilirken özel sektör de aynı oranda ileriye doğru adım atıyor. Biz böyle bir süreci yönetiyoruz. 10 yıl önce Türkiye'de özel sektörün elektrik üretiminde payı yüzde 32 ila 33'ler civarındaydı. Şimdi oran yüzde 61 seviyesinde. Bu oran daha da artıyor. Bazen söylüyorum burada kısa vadede yüzde 75'leri görmemiz lazım"' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler