1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bakan Yıldız Güney Kore’ye gidiyor

Bakan Yıldız Güney Kore’ye gidiyor

Enerji Günlüğü- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 22. Dünya Enerji Kongresi’ne katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere 15 Ekim 2013’de...

Bakan Yıldız Güney Kore’ye gidiyor

Enerji Günlüğü- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 22. Dünya Enerji Kongresi’ne katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere 15 Ekim 2013’de özel uçakla Güney Kore’ye gidiyor.

Daegu'da "Enerji Politikası Üçleminin Üstesinden Gelinmesi" konulu oturumda tartışma liderliği yapacak Yıldız, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’ın konuşmasını dinleyecek.

Yıldız, Bakanlar Topluluğu yuvarlak masa toplantısına ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından verilen 2017 Dünya Petrol Kongresi adaylık resepsiyonuna katılacak.

Bakan Yıldız’ın temaslarında daha önce Afşin Elbistan kömür sahası ile ilgilenen firmalarla da proje için temaslarda bulunması bekleniyor. 

BAKAN YILDIZ ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNACAK

Yıldız, Kolombiya Madenler ve Enerji Bakanı Amilkar Acosta, Cezayir Enerji Bakanı Youcef Yousfi, Güney Kore Enerji Bakanı Yoon Sang-jick, İran Enerji Bakanı Hamid Çitçiyan, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, İsviçre Enerji Bakanlığı Müsteşarı Walter Steinmann, Dünya Enerji Konseyi Başkanı Marie-José Nadeau, Rosneft Başkanı Igor Sechin ile görüşecek.

Bakan Yıldız, 17 Ekim Perşembe günü Westinghouse CEO’su Danny Roderick, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Maria van der Hoeven, Edison CEO'su Bruno Lescoeur ve Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı Assaad Saab ile bir araya gelecek.

Dünya Enerji Konseyi Medya Merkezi"nde basın toplantısı düzenleyecek Yıldız, kapanış seremonisi ve resepsiyonunun ardından Türkiye'ye dönecek.

Önceki ve Sonraki Haberler