1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bakan Yıldız: Sıkıntı yok, Ankaralı 140 milyon liralık doğalgaz aldı

Bakan Yıldız: Sıkıntı yok, Ankaralı 140 milyon liralık doğalgaz aldı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz sıkıntısının söz konusu olmadığını ve herkesin rahatlıkla israf etmeden...

Bakan Yıldız: Sıkıntı yok, Ankaralı 140 milyon liralık doğalgaz aldı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz sıkıntısının söz konusu olmadığını ve herkesin rahatlıkla israf etmeden istediği kadar doğalgaz kullanabileceğini söyledi. Bu arada Ankaralı aboneler, ön ödemeli sistemden 140 milyon liralık gaz satın aldı. 

DAĞITIM ÖZELLEŞTİRMELERİNDEN 13 MİLYAR DOLAR

Vangölü Elektrik dağıtım AŞ'nin (VEDAŞ) Türkerler İnşaat’a devri için 4 Ekim 2013’de Van’da düzenlenen törene katılan bakan Yıldız, 21 dağıtım şirketinin son halkası olan Van bölgesinin kamu hizmetinin özel sektör eliyle yürütülmesi çalışmalarının sonuna geldiklerini belirtti. 

Türkiye'de elektrik dağıtım hizmetlerini özelleştirmedikleri hiçbir bölge kalmadığını ve bu çalışmalarla hazineye 13 milyar Dolar’lık gelir sağlandığını anlatan Yıldız, sadece elektrik dağıtım değil, doğal gaz hizmetlerinin de özel sektör eliyle yürütüldüğünü anımsattı.

ÖZELLEŞTİRMELERLE KAMU MALI SATILMIYOR

Yaptıkları özelleştirmeyle hiçbir kamu malını satmadıklarını dile getiren Yıldız, şöyle dedi:

"Trafolar, direkler, dağıtım hatları bizim. Biz kamu hizmetinin özel sektör eliyle dağıtılmasının önünü açıyoruz. Türkiye 19bölgede AB ülkelerinden daha düşük kayıp kaçakla çalışıyor. Ben Vanlı hemşehrilerimizin de bundan geri kalmayacaklarına inandığımı belirtmek istiyorum. Bu kul hakkıdır, inşallah ülkemiz zenginleştikçe bu ödemeler daha kolay sağlanacaktır. Türkiye büyüyor, gelişiyor, değişiyor. Biz hemen hemen her yıl bütün arkadaşlarımızın yarattığı sinerjiyle Türkiye'ye bir ülke kadar ülke ekliyoruz."

“DOĞALGAZ SIKINTIMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Özelleştirilen yapıların daha kaliteli hizmet vereceğine inandığını ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

"29 Ekim'e kadar nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere doğal gaz verilmesiyle ilgili bakanlar kurulu kararı aldık. Nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere talep etmeleri durumunda doğal gaz hattı çekeceğimizi taahhüt ettik. Bununla ilgili belki de son duyurularımızdan birini yapıyoruz. Vatandaşlarımız böyle bir rağbet gösterirse biz oraya yatırım yapacağız. En az 25 ilçe doğal gaz hattı çekmeyi bekliyor. Şunu açık ve net ifade etmek istiyorum. Doğal gaz sıkıntımız söz konusu değil. Herkes rahatlıkla israf etmeden istediği kadar doğal gaz kullanabilir. Biz her zaman vatandaşın haklarından yanayız. Vatandaşımız, şu ana kadar kullanmamış olmalarına rağmen 140 milyon liralık doğal gaz aldı. Vatandaşlarımız parası varsa yanında kalabilir, ihtiyacı olan kadar da doğal gaz alabilirler. İhtiyacı kadar olanı alsınlar bir sıkıntı söz konusu değildir."

Önceki ve Sonraki Haberler