1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bakan Yıldız, tasarruf için oğluna evde fanila giydirdi

Bakan Yıldız, tasarruf için oğluna evde fanila giydirdi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yıllık yaklaşık 4 milyar liralık tasarruf sağlayacağı hesaplanan Enerji Hanım projesini...

Bakan Yıldız, tasarruf için oğluna evde fanila giydirdi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yıllık yaklaşık 4 milyar liralık tasarruf sağlayacağı hesaplanan Enerji Hanım projesini evinde de uyguluyor. Bakan, evde tişörtle oturan oğlundan kazak giymesini istedi. Oğul Yıldız, tişörtün altına fanila giydi.
Taner Yıldız, enerji tasarrufuyla ilgili algı yönetimine ihtiyaç olduğunu belirtirken, Japonya'dan iki örnek anlattı. Bunlardan biri yazın ofislerde kıravat takılmaması yoluyla klimalarda sağlanan 1 derecelik tasarruf, diğeri ise kışın kaçak giyilerek kaloriferlerin daha az yakılması. Bakan Yıldız şunları söyledi:
"Bizde kışın kazak giymek çok tabii bir şey değil mi? Bunun bize getirisi var. Bunu ben söylediğimde 'elektriğiniz mi yok' diye cevap veriyorlar. Elektriğimin olması bu cümleyi söylememe mani değil, gökyüzünü ısıtmamı da gerektirmiyor. Arz güvenliğiyle ilgili probleminiz var deniyor. Böyle bir problemimiz yok. Bizim evde, delikanlıda gördüm ben, geçen hafta bir tişört giymiş, içinde atlet yok. 'Oğlum niçin böyle yapıyorsun, giy üzerine bir kazak' dedim. 'Böyle ben daha rahat ediyorum' dedi. Kazak giyersen, evin ısısı 22 dereceye fikslendiyse, o 22 dereceyi sen 24 hissedeceksin. Biz bu zihni şartlanmışlıklarımızdan kurtulmalıyız. Kazak giysek çok iyi olur dediğimizde, 'senin elektriğin mi yok' diye cevaplanmamalı. Bizim delikanlı üzerine bir şey giymedi ama içine atlet giydi. Bana öyle yaklaştı, daha fazla yaklaşmadı."

Önceki ve Sonraki Haberler