1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bakan Yıldız`dan çevrecilere istismar göndermesi

Bakan Yıldız`dan çevrecilere istismar göndermesi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çevrecilerin Gezi Parkı'ndaki ağaçlara gösterdiği hassasiyeti sınıra çok yakın Ermenistan...

Bakan Yıldız`dan çevrecilere istismar göndermesi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çevrecilerin Gezi Parkı'ndaki ağaçlara gösterdiği hassasiyeti sınıra çok yakın Ermenistan Metsamor nükleer santraline göstermediklerini iddia etti.

21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı açılışında konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Taksim’de bir kısım ağaçları bahane ederek hassasiyet gösteren çevrecilerin, aynı hassasiyeti Iğdır’a 16 kilometre mesafedeki Ermenistan’ın Metsamor santraline göstermediğini belirterek, "Niçin o hassasiyetinizi orada göstermiyorsunuz. O zaman benim aklıma başka bir şey geliyor. Sırf çevre ile alakalı hassasiyet göstermekten ziyade çevrenin istismar edildiği bir alan haline geliyor" dedi.

Bakan Yıldız, "Aynen çevrecilerin Taksim’de bir kısım ağaçları bahane ederek göstermiş olduğu hassasiyetin, hemen Iğdır’a 16 kilometre ilerideki Metsamor santraline göstermedikleri gibi. Ben arkadaşlarıma bir tavsiyede bulunuyorum. Çevreyi bu kadar seviyorsunuz takdir edilecek bir şey. 1980 yapımı, ömrünü tamamlamış bir santral var ve bu Iğdır’a 16 kilometrelik bir yerde. Iğdır’da hep beraber Metsamor santrali ile alakalı çevre yürüyüşünde bulunalım. Niçin o hassasiyetinizi orada göstermiyorsunuz. O zaman benim aklıma başka bir şey geliyor. Sırf çevre ile alakalı hassasiyet göstermekten ziyade çevrenin istismar edildiği bir alan haline geliyor. Aynen demokrasi kavramının istismar edildiği gibi. Demokrasi adı altında silahlı güçlerle o ülkeye girildiği gibi. Samimi olacağız, dürüst olacağız ve açık olacağız. Bazen lehimize, bazen aleyhimize olabilir. Dürüstlüğü bedelini bir şeklide mutlaka ödüyor olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın 32 kilometre batısında yer alan, Türkiye sınırına ise 16 kilometre uzaklıkta bulunan santral, 1970 yılında inşa edilmişti. Santral, bölgede 1988 yılında meydana gelen ve 25 bin kişinin ölümüne neden olan depremden bir yıl sonra güvenlik gerekçesiyle kapatılmıştı. 1995'te tekrar açılan santral, o zamandan bu yana kesintisiz çalışıyor. Santral, Ermenistan'ın elektrik ihtiyacının yüzde 40'a yakınını karşılıyor.

Ermenistan parlamentosu Metsamor nükleer santralinin modernizasyonu ile ilgili Rusya ile imzalanan anlaşmayı dün kabul etmişti.

METSAMOR NÜKLEERİN MODERNİZASYONUNA ONAY

Önceki ve Sonraki Haberler