1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bakan Yıldız`dan Karadeniz Holding`e Pakistan desteği

Bakan Yıldız`dan Karadeniz Holding`e Pakistan desteği

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Pakistan'da el koyulan yüzer santrallerle ilgili tahkim sürecinde, gemilerin sahibi Karadeniz...

Bakan Yıldız`dan Karadeniz Holding`e Pakistan desteği

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Pakistan'da el koyulan yüzer santrallerle ilgili tahkim sürecinde, gemilerin sahibi Karadeniz Holding'in yanında olduklarını ifade etti. 

Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Karadeniz, Lübnan'da elektrik üretmek üzere inşa edilen Orhanbey adlı yüzer santralin denize indirilme töreni sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Orhan Karadeniz, daha önce elektrik üretmek üzere Pakistan'a gönderilen iki gemilerine bu ülke makamlarınca alıkonulmasıyla ilgili olarak devam eden tahkim süreci konusunda da açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta tahkim heyetinin atandığını belirten Karadeniz, "Tahkim heyeti geçen hafta oluşturuldu. Pakistan kendi tahkim üyesini atamadı. Mahkeme onların yerine atadı... Pakistan, uluslararası tahkim sürecinde de pasif ve sonunda cezalı duruma düşme ihtimali yüksek bir rotada ilerliyor" diye konuştu.

Karadeniz Holding'in Karkey şirketine ait iki adet enerji gemisi Pakistan mahkemelerinin kararıyla bir yıldan uzun süredir alıkonulurken, Karadeniz Holding ABD'de tahkime başvurmuş ve 600 milyon dolar tazminat talep etmişti.

YILDIZ: PAKİSTAN'LA BİZZAN GÖRÜŞECEĞİM

Enerji Bakanı Taner Yıldız ise Karadeniz Holding'in Pakistan'da yaşadığı sıkıntı ile ilgili olarak, "Pakistan'daki bütün girişimlerde bizim yerli sanayimiz olan ve uluslararası arenada bu manada çok ciddi katkılar koyan Karadeniz Holding'in bundan sonraki çalışmalarında da yanında olacağız ve Pakistan'la alakalı görüşmelerde de bizatihi ben de olacağım" dedi. 

ELEKTRİK SIKINTISI ÇEKEN LÜBNAN'A ORHANBEY DESTEĞİ

Önceki ve Sonraki Haberler