1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bakan Yıldız’dan seçim günü elektrik kesintileri açıklaması

Bakan Yıldız’dan seçim günü elektrik kesintileri açıklaması

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, yerel seçimlerin yapıldığı gün yaşanan elektrik kesintilerine olumsuz hava koşullarının neden olduğunu...

Bakan Yıldız’dan seçim günü elektrik kesintileri açıklaması

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, yerel seçimlerin yapıldığı gün yaşanan elektrik kesintilerine olumsuz hava koşullarının neden olduğunu ve oy tasnifini etkileyecek bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi.

Yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta 35 ilde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili açıklama yapan Bakan Yıldız, kesintilerin nedeninin olumsuz hava koşulları olduğunu ve oy tasnifini etkileyecek bir olumsuzluk yaşanmadığını, itiraz edilen yerlerde muhalefetin kazandığını ifade etti.

ELEKTRİK BAHANESİNE SIĞINIYORLAR

"Seçimi kaybedenlerin, elektrik bahanesine sığındığını" savunan Yıldız, ''Gezi Parkı'nda ağaçların arkasına sığınan bir kısım insanlar bugün de elektriğin arkasına, direklerin arkasına sığınmaya çalışmaktadırlar'' dedi.

Bakan Yıldız, “Oy tasnifini ve oy pusulasını etkileyecek bir konu söz konusu değildir. Böyle bir şey olmamıştır. Bunun alakalı gerekli açıklamamızı yaptık. İl ve ilçe merkezlerinde kısa süreli 10-12 ve 17 dakikalık kesintiler olmuştur. Dediğim gibi elektrik direklerinin arkasına sığınmayalım” dedi.

İTİRAZ EDİLEN BÖLGELERDE MUHALEFET KAZANDI

Vatandaşın her türlü tercihine saygılı olduklarını belirten Yıldız, itiraz edilen bölgelerde muhalefet partileri kazandığını ifade etti. Yıldız, “Toroslar bölgesindeki 5 ilden bahsediyoruz ve dediğim gibi 5 ilde de muhalefet partileri kazanmıştır. Kendilerini de o illerde tebrik ediyoruz. Elektrik ile ilgili herhangi bir mazeretlerinin olamayacağını açıkca görüyoruz ve varsa itiraz etsinler. 'Biz kazandık ama buna rağmen itiraz ediyoruz' desinler.'' dedi.

TRAFOYA KEDİ GİRDİ

Elektrik kesintileri ile ilgili kasıt aramanın yanlış olduğunu belirten Yıldız, “Arkadaşlar espri gibi kabul etmeyin lütfen. Bir trafo merkezine kedi girdi ve kısa devre yaptı. Yaklaşık 4 metreden atlayan bir kedi bunu yapabiliyor. Komple bunların kafesleri yapılıyor. Bu geçen ay da olmuştu. Bunları seçime bağlamak yanlış diyorum.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler