1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bakanlar Kurulu’nun yeni kamulaştırma kararları

Bakanlar Kurulu’nun yeni kamulaştırma kararları

Enerji Günlüğü – Bakanlar Kurulu iki iletim hattı projesi, iki trafo merkezi projesi ve elektrik dağıtım tesisleri kurulması Projesi için kamulaştırma...

Bakanlar Kurulu’nun yeni kamulaştırma kararları

Enerji Günlüğü – Bakanlar Kurulu iki iletim hattı projesi, iki trafo merkezi projesi ve elektrik dağıtım tesisleri kurulması Projesi için kamulaştırma kararları aldı.

Resmi Gazete’nin 30.04.2014 tarihli sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararlarında Tunceli, Elazığ, Kayseri, Bitlis, Konya ve İzmir illerinde bulunan sahalarda iletim hattı projesi, iki trafo merkezi projesi ve elektrik dağıtım tesisleri kurulması Projesi için taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.

ELEKTRİK DAĞITIM TESİSLERİ KAMULAŞTIRMALARI

İzmir’de kurulacak elektrik dağıtım tesislerinin kurulabilmesi amacıyla Karaburun ilçesi Yaylaköy, ve Eğlenhoca köylerinde ve Urla ilçesi Barbaros ve Nohutalan köylerindeki bazı taşınmazlar TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına EPDK tarafından acele kamulaştırılacak.

TRAFO MERKEZİ KAMULAŞTIRMALARI

Bakanlar Kurulu iki ayrı trafo merkezi projesi için bazı kamulaştırma kararları aldı. Alınan kararlarda şu açıklamalar yapıldı:

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait “154 kV Akyurt Trafo Merkezi Projesi” kapsamında sahaya isabet eden Konya ili Cihanbeyli ilçesindeki taşınmazların Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılacak.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait “154 kV Ahlat Trafo Merkezi Projesi” kapsamında sahaya isabet eden Bitlis ili Ahlat ilçesindeki taşınmazlarınGenel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılacak.

ENERJİ İLETİM HATTI PROJELERİ KAMULAŞTIRMALARI

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’ne (TEİAŞ) ait “154 kV Elazığ 2-Tunceli Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi” kapsamında güzergâha isabet eden Tunceli Merkez, Pertek ilçesi ve Elazığ merkezdeki taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

TEİAŞ’a ait “154 kV K.Kapasitör-Talas Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında Kayseri Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçelerinde güzergâha isabet eden taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler