1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bakanlar topluca istifalarını verdi

Bakanlar topluca istifalarını verdi

Enerji Günlüğü - Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda son kez toplanan 61. kabinenin üyeleri, 62. hükümeti kuracak Ahmet Davutoğlu'nun elini rahatlatmak...

Bakanlar topluca istifalarını verdi

Enerji Günlüğü - Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda son kez toplanan 61. kabinenin üyeleri, 62. hükümeti kuracak Ahmet Davutoğlu'nun elini rahatlatmak için topluca istifalarını sundu.

61. Hükümet, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında son kez toplandı. AK Parti Genel Başkanlığına adaylığı kesinleşen ve 62. hükümeti kuracak olan Ahmet Davutoğlu da toplantıya katıldı ve her zamanki yerine oturdu. Davutoğlu'nun hükümeti kurmasının ardından beklenen kabine değişikliği öncesi bazı bakanlar da son kez Bakanlar Kurulu'na katılmış oldu.

SÜRPRİZ KARAR: TÜM BAKANLAR ÇEKİLDİ

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre; Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu'nun tüm üyelerine teşekkür ederek veda etti. Bakanlar da Erdoğan'a teşekkür etti ve yeni hükümeti kurması beklenen Ahmet Davutoğlu'nun elini rahatlatmak için hep birlikte istifalarını sundu.

Bakanların, "Kabine çalışmalarında rahat olun, çalışma arkadaşlarınızı rahatça seçin" diyerek istifalarını verdikleri ögrenildi.

Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Erdoğan ile yeni kabineyi kurma çalışmalarına başlayan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir süre baş başa görüştüler.

BABACAN, ŞİMŞEK VE YILDIZ KALACAK

Kulislerde dolaşan söylendilere göre, yeni kurulacak kabinede Ali Babacan başta olmak üzere ekonomiyle ilgili isimlerin yerlerini koruması bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da Ahmet Davutoğlu kabinesinde de aynı göreve devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.