1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Bakanlıkta ve MAPEG’de kadro değişiklikleri yapıldı

Bakanlıkta ve MAPEG’de kadro değişiklikleri yapıldı

Enerji Bakanlığı ve MAPEG’deki bazı kadroların dereceleri ile bazı boş kadroların unvanları değiştirildi. 

Bakanlıkta ve MAPEG’de kadro değişiklikleri yapıldı

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanlığı ve MAPEG’deki bazı kadroların dereceleri ile bazı boş kadroların unvanları değiştirildi. 

2021/428 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) kadrolarında bazı derece değişiklikleri ile boş kadrolarda unvan değişiklikleri yapıldı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı merkez teşkilatında bulunan bir araştırmacı kadrosunun derecesi 5’ten 4’e; bir bilgisayar işletmeninin derecesi de 6’dan 4’e düşürüldü. Derecesi 3 olan bir tekniker kadrosunun derecesi 1’e ve dereceleri 7 olan 2 tekniker kadrosundan birinin derecesi 2’ye diğerinin derecesi de 4’e düşürüldü.  

Bakanlık merkez teşkilatında boş bulunan 1. derece 3 müfettiş kadrosunun unvanı başmüfettiş olarak; dereceleri de 1 olarak değiştirildi. Boş bulunan 1. derece 7 mühendis kadrosunun unvanları Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanı olarak ve dereceleri 6 olarak değiştirilirken sayısı da 5’e düşürüldü. Öte yandan yine boş bulunan 5. derece 8 mühendis kadrosunun unvanları Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanı olarak değiştirildi; sayısı 10’a çıkarıldı ve dereceleri ise 7 olarak değiştirildi. 

MAPEG’de merkez teşkilatında 4. derece bir bilgisayar işletmeni kadrosunun derecesi 3 olarak; 3. derece bir mühendis kadrosunun derecesi 2 olarak; 4. derece 2 mühendis kadrosunun derecesi 3 olarak; 5. derece bir mühendis kadrosunun derecesi 3 olarak; 6. derece bir mühendis kadrosunun derecesi 3 olarak ve 5. derece bir istatistikçi kadrosunun derecesi 3 olarak değiştirildi. 

MAPEG merkez teşkilatına tahsis edilmiş ancak boş durumdaki 5. derece 2 şoför kadrosunun dereceleri de 8 olarak değiştirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler