1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bakanlık’tan dağıtıcılara uyarı: Elektrik kesintileri bitmedi

Bakanlık’tan dağıtıcılara uyarı: Elektrik kesintileri bitmedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, 21 Mart’ta olağan bir havada kendi köyünde elektrik kesintisine rastladığını ve üzüldüğünü belirtti.

Bakanlık’tan dağıtıcılara uyarı: Elektrik kesintileri bitmedi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Kurulu’nun açılışında konuştu. Sektöre 2023 yılından bu yana güncellenmiş rakamlarla 336 milyar TL’lik bir yatırım yapıldığını kaydeden Şatıroğlu, “Ancak yapılan bunca yatırım ve bakım faaliyetine rağmen elektrik dağıtım sektörümüzden şikayetler bitmemiştir. Vatandaşlarımızın refah seviyesinin yükselmesi ve hizmete erişmede aradığı konfor maalesef tam anlamıyla elde edilememiştir” dedi.

Türkiye’nin 81 il ve 855 ilçesine doğal gaz götürülmüş olmasına rağmen daha küçük yerleşim yerlerinden ve köylerden doğal gaz talebi almaya devam ettiklerini vurgulayan Şatıroğlu, “Bu talepler vatandaşımızın konforu ne derece aradığının göstergesidir. Tabi bu konfor şartlarının yükselmesinde son 22 yılda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ve Ak Parti Hükümetleri sayesinde toplumumuzun refah düzeyinin yükselmesi etkili olmuştur” ifadelerini kullandı.

“GAZ OLMAYAN EVE KIZ YOK, KÖYLERDE KESİNTİ BİTMEDİ”

Artık köylerde anne babaların kızlarını doğal gaz ile ısınan evlere vermek istediklerini ifade eden Nevzat Şatıroğlu, “Tabii bunun iyi bir şekilde gerçekleşmesi için kırsalda, en ücra köşelere kadar elektrik dağıtım hizmetinin kesintisiz vatandaşa ulaştırılması önemlidir. Bunun yanı sıra günümüzde her ne kadar şehir merkezlerinde çok fazla sorun yaşamasak da kırsalda, köylerde elektrik kesintileri vatandaşımızı mağdur etmektedir” diye konuştu.

 

elektrik-sebekesi.jpgKÖYÜNDE ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞADI

Elektrik kesintilerinin bitmemesini kendi yaşadığı bir örnekten yola çıkarak gündeme getiren Nevzat Şatıroğlu şöyle dedi: “En son benim yaşadığım bir örnek; 21 Mart Perşembe günü öğle saatinde ziyarette bulunduğum, kendi köyümde hava şartlarının normal olmasına rağmen köyde elektrik olmaması beni ziyadesiyle üzmüştür. Bununla birlikte sanayi bölgelerinden bildirilen elektrik arızalarından, bakım yetersizliğinden şikayetler almıyor değiliz. Birçok sanayici yatırım ve bakım eksikliğinden dem vurmaktadırlar.”

Enerji Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, elektrik dağıtım şirketlerinin iletişim kanallarını gerek sanayici gerek vatandaş düzeyinde biraz daha iyileştirmesinin sorunların bir kısmını çözeceğine inandığını da söyledi. Nevzat Şatıroğlu “Elektrik dağıtım sistemimizde aksayan bazı unsurlar var ki bu şekilde olumsuz geri dönüşler alıyoruz. Bu sorunların çözümü için belki de yapısal bir düzenlemeye ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim. EPDK ve Bakanlığımız ile ELDER istişareler yaparak bu konuları çözeceğimize inanıyorum.”

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler