1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Bakanlıktan Enerji Kimlik Belgesi uyarısı

Bakanlıktan Enerji Kimlik Belgesi uyarısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, herhangi bir Kamu Kurumunun Enerji Kimlik Belgesi verme yetkisinin olmadığını açıkladı.

Bakanlıktan Enerji Kimlik Belgesi uyarısı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, herhangi bir Kamu Kurumunun Enerji Kimlik Belgesi verme yetkisinin olmadığını açıkladı.

Enerji Kimlik Belgesi hakkında kamuoyunu bilgilendirme metni yayınlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji kimlik belgesi vermeye yetkili kuruluşların Kamu Kurumu olmadığını ve bu kuruluşlarda çalışan kişilerin de kamu personeli olmadığını belirtti. 

Bakanlık, “Bu itibarla kendilerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının personeli olarak tanıtan kişilerin/şirketlerin enerji kimlik belgesi düzenlemek için vatandaşlarımızla irtibata geçtiğine yönelik tarafımıza şikayetler ulaşmakta olup herhangi bir Kamu Kurumunun böyle bir uygulaması bulunmamaktadır” dedi.

ENERJİ KİMLİK BELGESİ VERME YETKİSİ KURULUŞLARA ÇEVRE BAKANLIĞINCA VERİLİYOR

Enerji kimlik belgesi asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgedir. Enerji kimlik belgesi vermeye yetkili kuruluşlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinin 26/A maddesi kapsamında yetkilendirilir. Enerji kimlik belgesi uzmanlarının ve enerji kimlik belgesi vermeye yetkili kuruluşların denetimi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü denetçileri tarafından yapılır.

Önceki ve Sonraki Haberler