1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Balat: Jeotermalde her 1 kuyuya ÇED gerekmesin

Balat: Jeotermalde her 1 kuyuya ÇED gerekmesin

Enerji Günlüğü - MB Holding Genel Müdürü Muharrem Balat, aynı sahadaki 1 jeotermal kuyu için ÇED alınmışsa diğer kuyular için de geçerli olmasını...

Balat: Jeotermalde her 1 kuyuya ÇED gerekmesin

Enerji Günlüğü - MB Holding Genel Müdürü Muharrem Balat, aynı sahadaki 1 jeotermal kuyu için ÇED alınmışsa diğer kuyular için de geçerli olmasını istedi.

MB Holding Genel Müdürü Muharrem Balat, Ankara'daki 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda yaptığı konuşmada, jeotermal alanların, petrol, doğalgaz ve kömürden daha değerli olduğunu savundu. Balat, "Çünkü diğerleri bitebilir ama jeotermal bitmez tükenmez bir şekilde ülkeye hizmet verir. Gerçek bir yenilenebilir enerji kaynağıdır" dedi.

Jeotermal kuyusu kazabilmek için gereken Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu almak için 4-5 ay beklediklerini bildiren Balat, "Bu bir cinayettir. Yatırımcının önünü kesmektir" diye konuştu.

Balat, eğer herhangi bir jeotermal alandaki bir jeotermal kuyuya ÇED raporu verilmişse, o bölgedeki diğer kuyuların da aynı rapor kapsamında kazılabilmesi gerektiğini savundu.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler