1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Balıkçı: Madencilikte Ar&Ge projelerine ağırlık verilmeli

Balıkçı: Madencilikte Ar&Ge projelerine ağırlık verilmeli

TENMAK Başkanı Abdulkadir Balıkçı, bor, nadir toprak elementleri ve kritik mineraller konularında çağrıya çıkmak üzere çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

Balıkçı: Madencilikte Ar&Ge projelerine ağırlık verilmeli

Enerji Günlüğü - TENMAK Başkanı Abdulkadir Balıkçı, madencilik sektöründe hızla ilerleyen teknolojik dönüşüm rüzgarına ayak uydurmak için AR-GE projelerine ağırlık vermek gerektiğini açıkladı.

Enerji, nükleer ve maden teknolojileri alanlarında Türkiye’nin inovasyon ihtiyacını karşılamak, AR-GE faaliyetleri yapmak ve desteklemek amacıyla 2020’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı altında kurulan TENMARK, teknolojik gelişmelere paralel artan bor, nadir toprak elementleri ve kritik mineraller alanlarında çalışmalar yürütüyor. EIF Türkiye Maden Kongresi ve Fuarı'nda konuşan Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı, Milli Enerji ve Maden Politikası’na atıfta bulunarak, teknolojik gelişmelerle madenciliğin daha da ön plana çıktığına vurgu yaptı. Balıkçı, ”Küresel madencilik sektöründe hızla ilerleyen teknolojik dönüşüm rüzgarının ülkemiz madencilik sektörüne de entegre edilerek üretkenlik ve verim artışı odaklı AR-GE projelerine ağırlık vermek sektörün geleceği için önemli bir yatırım olacaktır” ifadesini kullandı.

"ÇALIŞMALAR HIZ KAZANACAK”

Türkiye’de nadir toprak elementleri ve bor teknolojilerine yönelik çalışmaların hız kazanacağını belirten Balıkçı, "Nadir toprak elementleri ve bor teknolojilerine yönelik ulusal yol haritası çalışmalarımızı yıl sonuna kadar tamamlayarak, ülkemizin bu madenlerle ilgili teknolojik hedeflerini açıklayacak ve bu hedeflere ulaşmak üzere çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi. 

Balıkçı, bu konularda faaliyet gösteren firmaların yapacakları çağrılara başvurmasını talep ederek, “Hep birlikte iş birliği yaparak ülkemizin ihtiyaç duyduğu teknolojik uç ürünleri ortaya çıkarmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler