1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Balıkesir RES hibrit GES elektrik üretmeye başladı

Balıkesir RES hibrit GES elektrik üretmeye başladı

Enerjisa Üretim, Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’nde kapasite artışına giderek 11,88 MW ek güneş kurulu gücü ile üretime başladı. 

Balıkesir RES hibrit GES elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü - Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’nde hibrit GES 11,88 MW kurulu gücü ile elektrik üretimine başladı.

Enerjisa Üretim, Balıkesir’de bulunan halihazırda 143 MW kurulu güçle hizmet veren Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’ni 11,88 MW’lık yardımcı güneş enerjisi yatırımı ile büyüttü. Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’nde hibrit GES üretime başladı.

Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’nde 52 adet rüzgâr türbini ve 22.200 adet 535 W gücünde çift yüzlü (bifacial) güneş paneli yer alıyor. Yıllık 549,2 GWh üretim kapasitesine sahip rüzgâr santrali, güneş enerjisi santralinin hibrit şekilde hayata geçmesi ile toplamda yıllık 568,3 GWh üretim kapasitesine sahip olacak.

Enerjisa Üretim; Balıkesir RES, Çanakkale RES, Akhisar RES, Erciyes RES ve Dağpazarı RES gibi faal tesislerin yanı sıra YEKA-2 kapsamında devreye alınacak yatırımları da üç yıl içinde tamamlamış olacak. 

KURULU GÜÇTE 5000 MW HEDEFİ

Enerjisa Üretim’in CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, “1.000 MW’lık YEKA-2 projelerinin de tamamını üstlendik. Türkiye’nin enerjideki gelecek hedeflerine önemli katkı sunacak bu santraller için 1,2 milyar dolarlık bir yatırım yaptık. Mevcut üretimimizin yüzde 60’ya yakını yenilenebilir kaynaklardan geliyor. Bunu kısa sürede yüzde 60’ın üzerine çıkaracağız. Hedefimiz birkaç yıl içerisinde bu santrallerin çok önemli bir kısmını hayata geçirmek ve toplam kurulu gücümüzü 5.000 MW üstüne taşımak” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler