1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Balıkesir’de 1’er MW’lık 10 GES kurulacak

Balıkesir’de 1’er MW’lık 10 GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde beş şirket tarafından birer MW kapasiteli ikişer güneş enerjisi santrali olmak üzere toplam 10 adet...

Balıkesir’de 1’er MW’lık 10 GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde beş şirket tarafından birer MW kapasiteli ikişer güneş enerjisi santrali olmak üzere toplam 10 adet santral kurulacak.

Balıkesir ili, Ayvalık ilçesi, Beşiktepe mahallesi, Akkabaağaç mevkiinde Rezene Enerji Üretim A.Ş., Sarı Salkım Enerji Üretim A.Ş., Sarı Lale Enerji Üretim A.Ş., Yeni Karanfil Yer Altı ve Yer Üstü Kay. Enerji Elektrik İnş. Tur. A.Ş., Göknar Enerji Üretim A.Ş. firmaları tarafından yaklaşık 15,93 ha’ lık alanda her bir şirketin 2 adet olmak üzere her biri 0,99 MW kurulu güce sahip 10 adet güneş enerji santrali kurulacak.

Ön lisans ve lisans alma ile şirket kurma yükümlülüğünden muaf olarak enerji üretimi yapabilmek için kurulu güce 1 MW sınırı getirilmesi nedeniyle şirketler bu durumdan yararlanmak için birer megavatlık santral kuracaklar. Şirketler ürettikleri elektriği iletim veya dağıtım sistemine verecekler.

Karaca GES, Kadıoğlu GES, Zehra GES, Samri GES, Lapse GES, Uras GES, Burcu GES, Madra GES, Efe GES, Bey GES, Beşiktepe GES ve Ayvalık GES inşaat çalışmalarının 5 ay içerisinde tamamlanması ve inşaat aşamasında 20, işletme aşamasında da 2 kişinin çalıştırılması öngörülüyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler