1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Balıkesir’de BES ve GES kurulacak

Balıkesir’de BES ve GES kurulacak

Balıkesir Biyokütle Enerji, Balıkesir’de 38,50 MW kapasiteli Balıkesir BES ve yardımcı kaynak olarak 3 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kuracak.

Balıkesir’de BES ve GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Balıkesir il sınırları içinde 38,50 MW’lık Balıkesir BES ve yardımcı kaynak olarak da 3 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kurulacak.

Balıkesir Biyokütle Enerji Üretim A.Ş. tarafından Balıkesir İli, Karasi ilçe sınırları içinde hazineye ait ham toprak arazisinde 38,50 MW kapasiteli Balıkesir Biyokütle Enerji Santrali (BES) ve yardımcı kaynak olarak 1,20 MW kurulu gücünde Balıkesir Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değerinin 98 milyon TL’ye yakın olması öngörülüyor. 

BİYOKÜTLE SANTRALİNDE YILDA 280 BİN TON ORMAN ATIĞI YAKILACAK

Proje kapsamında yaklaşık 6,6 hektarlık alanda kurulacak Balıkesir BES’te hammadde olarak yalnızca işlem görmemiş ham orman atıkları kullanılacak. Diğer taraftan biyokütle enerji üretim santralinin çalışamadığı durumlarda enerji üretim sürekliliğinin sağlanması amacıyla yardımcı kaynak güneş enerji santrali enerji üretecek. 

Biyokütle tesisinde yılda 280 bin ton ormansal atık hareketli ızgara tipi biyokütle kazanında yakılacak. Yanma sonucu açığa çıkan ısı enerjisinden suyun buharlaştırılması sonucunda elektrik üretilecek. Üretilen elektrik, 12 km’lik 34,5 kw enerji nakil hattı xlpe ve havai hat ile Şamlı RES Trafo Merkezi üzerinden şebekeye verilecek. Kurulacak biyokütle enerji santralı tam otomasyonlu olup uzaktan erişim sistemiyle de takip edilebilecek.

Kurulacak olan yardımcı kaynak güneş enerji santralinde de her biri 550 Wp güce sahip toplam 2196 adet güneş paneli kullanılacak. Santralde yılda ortalama 1.800.000 kWh elektrik üretilecek.  

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler