1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Balıkesir'de elektrik iletim hattı yapılacak

Balıkesir'de elektrik iletim hattı yapılacak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, Balıkesir'de 154 kV gerilimli ve 2x1272 MCM iletkenli Bergama-Edremit branşmanından TÜMAD Burhaniye TM'ye elektrik enerjisi iletim...

Balıkesir'de elektrik iletim hattı yapılacak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, Balıkesir'de 154 kV gerilimli ve 2x1272 MCM iletkenli Bergama-Edremit branşmanından TÜMAD Burhaniye TM'ye elektrik enerjisi iletim hattı yapacak.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından, Balıkesir ili, Burhaniye ilçesi dahilinde 154 kV gerilimli, çift devre 1272 MCM iletkenli ve yaklaşık 7,5 km uzunluğundaki hava hatları yapımını kapsayan 154 kV 2x1272 MCM Bergama-Edremit Brş. TÜMAD Burhaniye TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı (EEİH) projesi yapılacak.

Proje kapsamında kurulacak EEİH ile Bergama-Edremit branşmanından, İvrindi Altın ve Gümüş Madeni ve Zenginleştirme Tesisi’ne nakil yapılacak. Böylece tesisin enerji temini sağlanmış olacak. Faaliyet kapsamında trafo kurulumu da gerçekleştirilecek. Tüm inşaat işlemleri yaklaşık 7 ay sürecek.

154 kV ve üzeri gerilime sahip ulusal enterkonnekte sisteminden sorumlu tek yetkili kuruluş TEİAŞ olduğu için TÜMAD Mad. San. ve Tic. A.Ş. ile TEİAŞ arasında 06 Ocak 2016 tarihinde bir bağlantı anlaşması imzalandı.

Proje kapsamında, EEİH boyunca 19 adet direk dikilmesi planlanıyor. Bu direklerin 2 adeti Nihai Direk (ND), 5 adeti durdurucu (D), 11 adeti Taşıyıcı (T) ve 1 adeti de Köşe Durdurucu (KD) olacak.

Ayrıca proje kapsamında BOTAŞ ve MİGEM’den de kurum görüşleri alındı.

Yapımı planlanan EEİH'deki tellerden 154.000 volt gerilimde enerji taşınacak. ÇED süreci başlayan projenin bedeli ise 1.586.191 TL olarak belirlendi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler