1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Balıkesir'de hayvan gübresinden elektrik üretilecek

Balıkesir'de hayvan gübresinden elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Şamlı Biyogaz Enerji, Balıkesir'in Karesi ilçesinde kuracağı 2 MW'lık Biyogaz Santrali ile hayvan gübresinden elektrik üretecek.Şamlı...

Balıkesir'de hayvan gübresinden elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Şamlı Biyogaz Enerji, Balıkesir'in Karesi ilçesinde kuracağı 2 MW'lık Biyogaz Santrali ile hayvan gübresinden elektrik üretecek.

Şamlı Biyogaz Enerji A.Ş. tarafından Balıkesir İli, Karesi İlçesi, Çaypınar Mahallesi, 0 Ada, 512 Nolu Parsel üzerinde, 20.400 m2 yüzölçümlü alan üzerinde “Biyogaz Tesisi” planlanıyor. 

14.932.500 TL bedelli proje kapsamında Biyogaz santraline gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak. Organik içerikli atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve sıcak su üretimi için kullanılacak. Kurulacak kojenerasyon tesisi termal gücü ise yaklaşık 2.35 MWt olacak şekilde dizayn edilecek.

Proje kapsamında ağırlıklı olarak büyükbaş hayvan (besi ve süt ineği) dışkısı ve tavuk dışkısı (yumurtacı tavuk) kullanılacak. Ayrıca az da olsa besleme menüsünü zenginleştirmek amacıyla çevrede mevcut tarımsal kaynaklı bitkisel atıklar (Hayvansal yem atıkları, sap, saman, mısır silajı ve tarım arazilerinde kalan bitki dokusu atıkları), meyve ve sebze işleme atıkları (hal atıkları ve meyve posası atıkları gibi), süt ürünleri endüstrisi atılları (iade organik ürünler gibi), unlu mamüller atıkları ve damıtma ürünleri gibi atıklar oluşturan alkolsüz ve alkollüz içecek endüstrisi atıkları kullanılacak.

Üretilen elektrik, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak. 

Proje alanına en yakın yerleşim birimi yaklaşık 1.390 m güneyinde bulunan Çaypınar Mahallesi. Faaliyet alanı Balıkesir İl merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunuyor.

Proje ile ilgili 20/04/2017 tarihinde İDK Toplantısı gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler