1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Balıkesir’deki biyogaz tesisi elektrik üretimine başlıyor

Balıkesir’deki biyogaz tesisi elektrik üretimine başlıyor

Balıkesir’in Karesi ilçesinde 30 milyon lira yatırımla kurulan biyogaz tesisi 1 Ocak 2021 itibariyle ticari elektrik üretimine başlayacak. 

Balıkesir’deki biyogaz tesisi elektrik üretimine başlıyor

Enerji Günlüğü - Balıkesir’in Karesi ilçesinde 30 milyon lira yatırımla kurulan biyogaz tesisi 1 Ocak 2021 itibariyle ticari elektrik üretimine başlayacak. 

Balıkesir Biyogaz İşletmeleri A.Ş. tarafından Balıkesir’in Karesi ilçesi Yaylabayır Mahallesi’nde kurulan biyogaz tesisi, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren 1,5 MW kapasite ile ticari elektrik üretimine başlayacak. Tesis 5000 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak. 

TESİSTE DENEME ÜRETİMİ EKİM'DE BAŞLADI

Ortakları arasında Balıkesirli Kula, Çetin ve karakuş aileleri olan Tesis 31 Ekim öncesi deneme üretimlerine başlamıştı.

Tesisin kurulumunu gerçekleştiren Renesco şirketi CEO’su Başar Beyazoğlu, yurt dışında da yatırımlar yapacaklarını belirterek, “Tesis 1 Ocak 2021 itibarıyla da ürettiği elektriği satmaya başlayacak. Biyogaz üretim bölümü için yapılan yatırımın büyüklüğü ise yaklaşık 30 milyon Türk Lirası. İlerleyen süreçte tesisin yanına, biyogaz üretiminden arta kalan maddelerden gübre elde edilmesi için ayrı bir üretim alanı kuracağız” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler