1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Balıkesir`e 30 MW`lık Katı Yakıtlı Enerji Santrali

Balıkesir`e 30 MW`lık Katı Yakıtlı Enerji Santrali

Enerji Günlüğü - Mutlular Enerji, Balıkesir Gönen OGS'de orman ürünlerinin değerlendirilmesi amacıyla 30 MW'lık Katı Yakıtlı Enerji Santrali kuracak.Mutlular...

Balıkesir`e 30 MW`lık Katı Yakıtlı Enerji Santrali

Enerji Günlüğü - Mutlular Enerji, Balıkesir Gönen OGS'de orman ürünlerinin değerlendirilmesi amacıyla 30 MW'lık Katı Yakıtlı Enerji Santrali kuracak.

Mutlular Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Balıkesir ili, Gönen İlçesi, Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ nde orman ürünlerinin (atık olmayan ağaç) değerlendirilmesi amacıyla 30 MW kurulu gücünde “Katı Yakıtlı Enerji Santrali” kurulup işletilmesi planlanıyor.

Tesiste günde 350 ton orman ürünü kullanılarak elektrik üretilecek. Projenin ömrü ise 30 yıl olarak öngörülüyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Balıkesir Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler