1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Baltacı: Doğalgaz fiyatı en az beş yıl düşmez

Baltacı: Doğalgaz fiyatı en az beş yıl düşmez

Enerji Günlüğü - Doğalgaz İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (DİVİD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Baltacı, Türkiye'de doğalgaz fiyatlarının...

Baltacı: Doğalgaz fiyatı en az beş yıl düşmez

Enerji Günlüğü - Doğalgaz İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (DİVİD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Baltacı, Türkiye'de doğalgaz fiyatlarının önümüzdeki beş yıl boyunca düşmeyeceğini söyledi.
Fatih Baltacı, "Doğalgaz Fiyatları ve Arz Güvenliği" konulu konferansta yaptığı konuşmada Türkiye’de doğalgazın daha çok evlerde kullanılmasını istediklerini, elektrik üretimi yapan santrallerdeki doğalgaz kullanımının azalmasını istediklerini söyledi. Baltacı, doğalgaz fiyatlarıyla ilgili değerlendirmesinde ise "Doğalgaz fiyatlarının ne olacağını herkes bekliyor. Çünkü elektrik üretimini de etkiliyor. En azından 5 yıl fiyatının düşmeyeceğini, değişmeyeceğini söyleyebiliriz" dedi.
Özel sektörün doğalgazı saklayarak pahalı satması gibi bir durum olmadığını savunan Baltacı şu görüşleri dile getirdi: "Öncelikle bunu saklamanın maliyeti çok yüksektir. Bunun için saklama depoları için yatırımlar yapmanız gerek. Böyle bir saklama alanı yok. Ayrıca fiyatı belirleyen BOTAŞ. Bizim bu yüzden pahalı fiyatta satmak gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Zaten özel sektörün durumuna baktığımızda yüzde 20'lik bir paya sahip. Diğer bir açıdan zamlardan biz sorumlu değiliz. Çünkü ne biz ne de BOTAŞ üretim yapmıyor. İthal ediliyor. Herkes bunu bilmeli ve kendini buna göre planlamalı. Türkiye’nin doğalgazına Rusya’nın etkisi yüzde 50 seviyesinin altına düşeceğini düşünmüyorum. Rusya ile bu anlamda iyi ilişkiler gelişiyor. Bu gazın ülkemize gelmesi için coğrafi şartlardan dolayı uzun boru hatları kullanılıyor. Türkiye doğalgazı ithal ettiğini bilmeli ve ona göre bilinçli ve dikkatli bir şekilde tüketmeli."

 

Önceki ve Sonraki Haberler