1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Baltık ülkeleri enerji güvenliği için alarmda

Baltık ülkeleri enerji güvenliği için alarmda

Enerji Günlüğü - Kısa dönem enerji güvenliğini arttırmaya çalışan Baltık ülkelerinden Letonya doğalgaz stoklarken, Litvanya diplomatik ilişkilerini...

Baltık ülkeleri enerji güvenliği için alarmda

Enerji Günlüğü - Kısa dönem enerji güvenliğini arttırmaya çalışan Baltık ülkelerinden Letonya doğalgaz stoklarken, Litvanya diplomatik ilişkilerini geliştiriyor.

Ukrayna krizi sonrası enerji güvenliğinde yaşanan riskler nedeniyle endişelenen ve yaklaşan kışı sorunsuz geçirmek isteyen Baltık ülkeleri kısa dönem enerji güvenliklerini arttırmaya çalışıyorlar. Bu çerçevede, Litvanya Almanya, Kuveyt, Norveç ve Hollanda ile diplomatik ilişkilerini geliştirirken, Letonya önemli miktarda doğalgaz depoluyor.

Salı günü Litvanya Norveç ve Hollanda büyükelçilerinden, Pazartesi günü de Kuveyt ve Alman büyükelçilerinden güven mektubu aldı. Litvanya Başbakanı Dalia Grybauskaitė, bölgesel güvenlik ve stratejik projeler düzeyinde bu dört ülke ile diplomatik ve ekonomik işbirliği konusunu görüşmek istiyor.

LETONYA DOĞALGAZ STOKLUYOR

Avrupa ülkeleri arasında en az nüfusa sahip olan Letonya, Salı günü Avrupa ülkeleri arasında en fazla doğalgaz stoklayan Baltık ülkesi oldu.

Avrupa Altyapı Gaz Birliği GIE'nin verilerine göre, Letonya Salı günü mevcut doğalgaz stok seviyesini % 6.85 oranında arttırarak, 107.30 milyon metreküp doğalgaz stoğu yaptı.

Doğalgazı en çok stoklayan ikinci ülke 45.60 milyon metreküp ile Almanya olurken, üçüncü ülke de 41.64 milyon metreküp ile Fransa oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler