1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Baltık ülkeleri ve Finlandiya`dan ortak doğalgaz piyasası

Baltık ülkeleri ve Finlandiya`dan ortak doğalgaz piyasası

Enerji Günlüğü - Baltık ülkeleri ve Finlandiya tam işlevsel ortak doğalgaz piyasası kurmak için görüşmeler yürütüyor.Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de...

Baltık ülkeleri ve Finlandiya`dan ortak doğalgaz piyasası

Enerji Günlüğü - Baltık ülkeleri ve Finlandiya tam işlevsel ortak doğalgaz piyasası kurmak için görüşmeler yürütüyor.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu toplantısı yapılırken Finlandiya'da da Baltık ülkeleri ortak doğalgaz piyasası için bir toplantı gerçekleştirdiler.

Litvanya Enerji Bakanlığı tarafından yayınlanan bir basın açıklamasında Enerji Bakan Yardımcısı Aleksandras Spruogis, Baltık doğalgaz piyasasında şirketler ve tüketicilerin çıkarları gözetilerek mevcut altyapının kullanılması için esnek koşullar yaratmak için ortak çıkarlar etrafında bir araya gelmelerinin önemine değinerek, yasal düzenlemelerin uyumlulaştırılması konusunun acilen çözmek istedikleri sorunların başında geldiğini söyledi.

Grubun bu yılın sonuna kadar bölgesel bir piyasanın geliştirilmesine yönelik bir eylem planı oluşturması bekleniyor. Estonya, Finlandiya, Litvanya ve Letonya Nisan ayında ikinci bölgesel grup toplantısı yapacaklar.

BALTIK DENİZİ DEVLETLERİ KONSEYİ

Baltık Denizi Devletleri Konseyi, Soğuk Savaş'ın ardından Baltık Denizi çevresinde meydana gelen jeopolitik değişimlere cevap verebilmek ve hükümetlerarası işbirliğini tesis etmek amacıyla 5 - 6 Mart 1992 tarihlerinde kurulmuş birlikteliktir.

BDDK'nın üyeleri Estonya, Letonya, Litvanya, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Almanya, Polonya, Rusya ve Avrupa Komisyonu'dur. Üye ülkelerden Danimarka, Norveç ve İzlanda dışında tüm üye ülkelerin Baltık Denizi'ne kıyısı var.

Bu yılın başında üç Baltık ülkesi olanEstonya, Letonya ve Litvanya Enerji Arz Günveliği deklerasyonu imzalamıştı.

BALTIK ÜLKELERİ ENERJİ İŞBİRLİĞİNİ ARTIRIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler