1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Baltık ülkelerine şeyl petrolü piyangosu

Baltık ülkelerine şeyl petrolü piyangosu

Enerji Günlüğü - Baltık ülkelerinin derinliklerinde düşünüldüğü gibi şeyl gazı değil, dört kat daha değerli olan şeyl petrolü olduğu ortaya...

Baltık ülkelerine şeyl petrolü piyangosu

Enerji Günlüğü - Baltık ülkelerinin derinliklerinde düşünüldüğü gibi şeyl gazı değil, dört kat daha değerli olan şeyl petrolü olduğu ortaya çıktı.

Litvanya’da yürütülen şeyl rezervi arama çalışmaları, Baltık ülkeleri derinliklerinin zannedildiği gibi şeyl gazı değil, şeyl petrolü açısından zengin rezervlere sahip olduğu sürpriz sonucunu ortaya çıkardı.

Litvanya Çevre Bakanı Valentinas Mazuronis natural gas europe sitesine yaptığı açıklamada, araştırmanın Bakanlığın Jeolojik Servisi tarafından yapıldığını vegüvenilir olduğunu belirterek, bugüne kadar 500’den fazla sondaj kuyusu açıldığını ve bunlardan çoğunda şey gazı değil, sıvı karbonhidrat formasyonları tespit edildiğini söyledi.

Bakan aynı zamanda bu araştırmaların hala bağımsız sondaj yapan şirketler tarafından da doğrulanmasına ihtiyaç duyduğunu belirterek, araştırma ihalesini kazanan şirketin bütün sorulara yanıt vereceğine inandığını söyledi. Bu araştırmanın önümüzdeki şeyl gazı ihaleleri için planlanmış bir reklam olup olmadığı da sorgulanıyor.

Şeyl gazı aramaları için ikinci ihale Fall’da yapılacak. Geçen Ekim ayında Fransız enerji şirketi Chevron düzenlemelerdeki karışıklık ve yüksek vergiler nedeniyle Litvanya’daki çalışmalardan çekilmişti.

Şeyl petrol uluslararası piyasalarda şeyl gazıdan dört kat daha pahalı. Dolayısıyla bu yeni keşif Baltık ülkeleri için büyük bir gelir anlamına gelebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler