1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Banaz’da tüm cami ve okullara güneş enerjisi

Banaz’da tüm cami ve okullara güneş enerjisi

Enerji Günlüğü - Banaz Kaymakamı İrfan Demiröz, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına güneşe dayalı enerji üretim projeleri geliştirmeleri talimatı...

Banaz’da tüm cami ve okullara güneş enerjisi

Enerji Günlüğü - Banaz Kaymakamı İrfan Demiröz, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına güneşe dayalı enerji üretim projeleri geliştirmeleri talimatı verdi. Başarılı proje sahiplerine ödül var.

Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılıktan kurtarılması hedefi için merkezi kamu yönetim organlarının yerel birimleri de güneşe dayalı enerji projeleri geliştirmek üzere harekete geçti. Bunlardan biri de Uşak Banaz Kaymakamı İrfan Demiröz oldu. Banaz Kaymakamı İrfan Demiröz, ilçedeki tüm resmi daire ve birimlere 4 Ocak 2018 tarihli bir yazı göndererek bu çerçevede projeler hazırlanması talimatı verdi.

FİNANSMAN AB VE DEVLETTEN

Yazıda, Zafer Kalkınma Ajansının Çevre ve Enerji altyapı Mali Destek Programı açık çağrılarının yayınlandığını belirten İrfan Demiröz, hayata geçirilmek istenen projelerin en geç 1 Mart 2018 tarihine kadar hazırlanması gerektiğini hatırlattı. Demiröz, bu kapsamda Banaz Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin eş finansman ortağı gösterilerek güneş ve jeotermal enerjiye dayalı ısıtma ve elektrik üretim projeleri geliştirilmesini talep etti.

OKULLARI GÜNEŞLE ISITMA

Kaymakam Demiröz’ün talimatına göre, ilçe sınırları içindeki tüm merkez ve köy okullarının yöneticileri, okulların çevre aydınlatması ve sıcak su ihtiyacını karşılamaya yönelik güneş enerji tesisi projeleri geliştirecek. Ayrıca tüm okulların bahçelerinde çevre dostu çöp toplama ve depolama projeleri de geliştirilecek. İrfan Demiröz, okul müdür ve müdür yardımcılarının projelerle bizzat ilgilenmesini de şart koştu.

CAMİLER GÜNEŞLE ISINACAK

İlçe merkezi ile köylerdeki tüm camilere güneş enerjili ısıtma tesisi kurulmasına yönelik projeler geliştirilmesi konusunda da müftülük personeli ile imamlar görevlendirildi.  Camilerdeki çevre aydınlatması için elektrik üretimi ve çevre dostu çöp depolama altyapısı için de projeler hazırlanmasını talep eden Demiröz, imamlar ile müftülük personelinden de bu projelerle bizzat ilgilenmelerini istedi.

JEOTERMAL DESTEĞİYLE ÖRTÜ ALTI TARIM

Kaymakam Demiröz’ün talimatlarından biri de jeotermal kaynaklardan yararlanılmasıyla ilgili. Bu çerçevede Banaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce seracılık faaliyetleri kapsamında gerek duyulan enerji ihtiyacının jeotermal enerjiden karşılanmasına yönelik altyapı çalışmaları tamamlanacak. Jeotermal kaynak aranması ve çıkartılmasına yönelik projelerde, atık suyun çevreye zarar vermeyecek şekilde bertarafına dikkat edilmesi gerekiyor.

KAMU BİNALARINA GÜNEŞTEN ELEKTRİK

Kaymakam Demiröz’ün talimatına göre, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının enerjilerini güneş enerjisinden karşılamaları sağlanacak. Bu amaçla müstakil kamu binalarının uygun yerlerine güneş enerji tesisi kurulması için projeler hazırlanacak. Projelerin hazırlanmasında tüm Kurum İlçe Müdürleri ile bütün okul müdür, müdür yardımcılarının bizzat sorumlu olduğunu vurgulayan Kaymakam Demiröz, bunları yapmayanlar hakkında disiplin soruşturması açılacağı uyarısında bulundu. Demiröz, bu konuda kesinlikle taviz verilmeyeceğinin tüm personele tebliğ edilerek tebliğ-tebellüğ belgelerinin kaymakamlığa gönderilmesini de istedi. 

KAYMAKAMDAN ÖDÜL VAADİ

Zafer Kalkınma Ajansı yetkilileri, Banaz Kaymakamı İrfan Demiröz’ün de katılımıyla Avrupa Birliği (AB) hibe destekli yenilenebilir enerji ve çevre projeleri konusunda ilçede bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. İlçedeki tüm kamu kurum ve kuruluş yetkililerine seslenen Kaymakam Demiröz, hazırlanacak projelerle bu konularda geri kalmış durumdaki ilçeyi ileriye taşımayı hedeflediklerini vurguladı. Bu kapsamda İlçe Halk Eğitim Merkezinde Kaymakamlık AB Proje Ofisi kurduklarını hatırlatan Demiröz, ilgili kişilerin ofis ile irtibata geçmelerini istedi. Projeler için uygun ekipler oluşturulması gerektiğini ifade eden Demiröz “Başarılı proje sahipleri Kaymakamlıkça ödüllendirilecek” dedi.

Mehmet KARA 

Önceki ve Sonraki Haberler