1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bandırma-I Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali sahasına GES kurulacak

Bandırma-I Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali sahasına GES kurulacak

Enerjisa Enerji Üretim, Balıkesir’de işlettiği 936 MW kapasiteli Bandırma-I Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’ni güneşle hibrit santrale dönüştürecek.

Bandırma-I Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali sahasına GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Balıkesir’in Bandırma ilçesinde işletilmekte olan 936 MW kapasiteli Bandırma-I Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 20 MW’lık güneş santrali kurulacak.

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. tarafından Balıkesir İli, Bandırma İlçesinde işletilmekte olan 936 MW kapasiteli Bandırma-I Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’ne (DGKÇS) yardımcı kaynak olarak 20 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Bandırma-I GES projesinin değeri 60 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında yaklaşık 25 hektarlık alanda kurulacak güneş santrali ile ana kaynak olan Bandırma-I DGKÇS’nin anlık üretim gücünün, lisans gücünden düşük olduğu durumlarda, yardımcı kaynak olarak güneşten üretilen enerji ile DGKÇS ve GES anlık üretim toplamının talep değeri lisans gücünü aşmayacak şekilde çalıştırılacak. Güneş santralinde toplam 38.880 adet monokristal tipte güneş paneli kullanılacak. 

Yardımcı kaynak GES ile mevcut tesise 31.561.440 kWh/yıl elektrik üretimi desteği sağlanacak. Üç üniteli Bandırma-I DGKÇS’de halihazırda yılda 7.864.000.000 kWh elektrik üretiliyor. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler