1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bangladeş’e 1320 MW’lık kömürlü termik santrali kurulacak

Bangladeş’e 1320 MW’lık kömürlü termik santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Bangladeş ve Çinli şirketler eşit ortaklıkla, Bangladeş’in güneyinde 1320 MW’lık kömür yakıtlı elektrik santrali kuracaklar. Bangladeş...

Bangladeş’e 1320 MW’lık kömürlü termik santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Bangladeş ve Çinli şirketler eşit ortaklıkla, Bangladeş’in güneyinde 1320 MW’lık kömür yakıtlı elektrik santrali kuracaklar. 

Bangladeş Elektrik Geliştirme Kurulu (BPDB) ve Çin Huadian Hongkong Compony Limited (CHDHK) ile üllkenin güneyinde bulunan Maheshkali'de yaklaşık 2 milyar dolarlık bir maliyete sahip olacağı tahmin edilen 1.320 MW kurulu güce sahip bir kömür santralinin inşaası için ortaklık anlaşması imzaladı. 

BPDB yetkilisi Mouammed Saiful İslam yaptığı açıklamada "Cox Bazar bölgesinde Moheshkhali adasında bir santral kurulması için iki şirket imza attı" dedi. Kurulacak ortak girişime iki şirket eşit ortaklık oluşturacak. Dört yıl içinde de üretim yapılması bekleniyor.

Bangladeş'in halihazırda toplam elektrik enerjisi kurulu gücü 2.200 MW'ı otoprodüktör olmak üzere 16.046 MW. Ülke toplam kurulu gücünü 2021 yılına kadar 24.000 MW'a çıkarmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler