1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Bankacılara özel elektrik piyasası semineri

Bankacılara özel elektrik piyasası semineri

Enerji Günlüğü - Enerji Borsası’nın kuruluşu yaklaşırken, bankacılık ve finans sektöründe ortaya çıkan elektrik sektörünü yakından bilen uzman...

Bankacılara özel elektrik piyasası semineri

Enerji Günlüğü - Enerji Borsası’nın kuruluşu yaklaşırken, bankacılık ve finans sektöründe ortaya çıkan elektrik sektörünü yakından bilen uzman ihtiyacını karşılamak amacıyla Bankacılar İçin Enerji Sektörü Eğitimi düzenlendi.

ETRM Enerji Danışmanlık ve Risk Yönetimi Anonim Şirketi, bankaların elektrik piyasasının işleyişini bilen ve dolayısıyla bu alana yönelik yatırım projelerinin fizibilitesini kavrayabilecek uzman ihtiyacını karşılamak üzere bir çalışma gerçekleştirecek. ETRM, tarafından düzenlenen Bankacılar İçin Enerji Sektörü Eğitimi, 5-6 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

ELEKTRİK PİYASASI NASIL İŞLİYOR?

Bankacılık sektöründe deneyimli eğitmenler tarafından verilecek seminerin ilk gününde elektrik piyasalarının yapısı ve işleyişi ele alınacak. Bu çerçevede, halen Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren ve Borsa İstanbul bünyesinde oluşturulacak Elektrik Borsası’nın öncüsü sayılan Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi’ndeki işleyiş de anlatılacak. 

ELEKTRİKTE FİYAT TAHMİNİ YAPMAK

Seminerde, PMUM’daki gün öncesi piyasası (GÖP), dengeleme güç piyasası (DGP), uzlaştırma ve teminatlandırma gibi Türkiye Elektrik Piyasası’nın temel bileşenlerine değinilecek, piyasanın nasıl işlediği anlatılacak. Eğitimin ikinci gününde ise enerji ekonomisi ve fiyat tahminlerine değinilecek. Buna ek olarak deneyimli eğitmenlerce yatırımlarda dikkat edilmesi gereken konuların altı çizilecek.

5-6 Aralık 2013 tarihlerinde 09.30-17.30 saatleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek eğitimin dili Türkçe olacak. ETRM Bankacılar İçin Enerji Sektörü Eğitimi’ne katılmak isteyenlerin en geç 25 Kasım 2013 Pazartesi tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kayıt yaptırmak isteyenler ETRM’nin internet sitesinden başvuru yapabiliyor.

ELEKTRİK BORSASI'NA HAZIRLIK

ETRM Enerji Danışmanlık ve Risk Yönetimi AŞ Kurucu Ortağı Candaş Gülez, giderek gelişen ve işlem hacmi hızla büyüyen ve büyüyecek olan elektrik piyasası faaliyetlerinde aktif olarak rol üstlenmek isteyen bankalar, leasing şirketleri ve aracı kuruluşların bu konuya hakim insan kaynağı sıkıntısı içinde olduğunu söyledi. Gülez, bu ihtiyacı karşılamak amacıyla hem bankacılık ve finans konularına hem de enerji sektörüne hakim olan ETRM ekibinin çok kapsamlı bir eğitim vereceğini aktardı.

ETRM Kurucu Ortağı Candaş Gülez, yoğun ilgi gören bu eğitimlerin, Enerji Borsası’nın kuruluş ve faaliyete geçişine paralel olarak devam ettirileceğini aktardı. Gülez, kurumların birden fazla personelini kursa göndermeleri halinde indirimlerden yararlanabileceğini de belirtti. (ANKA HABER AJANSI)

Önceki ve Sonraki Haberler