1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Baofeng’in agrivoltaik GES’i büyütülecek

Baofeng’in agrivoltaik GES’i büyütülecek

Çinli Baofeng, agrivoltaik tesisini genişleterek 1GW kapasiteye ulaştırmayı planlıyor.  

Baofeng’in agrivoltaik GES’i büyütülecek

Enerji Günlüğü - Çinli Baofeng, agrivoltaik tesisini genişleterek 1GW kapasiteye ulaştırmayı planlıyor.  

Çinli internet bilgi sistemleri şirketi Baofeng, Ningşia Eyaleti’nde Sarı Nehir kıyısındaki Binhe’de kurduğu 640MW kurulu güçteki güneş enerjisi santralinin gölgesi altında gojiberi yetiştiriyor. Şirket “agrivoltaik” kategorisinde anılan tesis modelinin kurulu gücünü 1GW düzeyine çıkarmanın planlarını yapıyor. 

İnvertör panellerini Huawei’nin sağladığı 640MW’lık tesis bu haliyle şebekeye bağlı durumda. Baofeng Group, bu tesisiyle bölgede 107 kilometre karelik çölleşmiş araziyi yönetiyor. Tesisin kuruluş aşamasında arazide toprağı ıslah etmesi için yonca yetiştirildi. İnşaat başlayınca arazi boşaltıldı ve kurulumun tamamlanmasıyla 2,9m yüksekliğindeki panellerin altına gojiberi bitkileri dikildi. 

Proje 13.000 adet sıralı akıllı invertör panelden oluşuyor. Panellerin gölgesi, hem bitki yetiştirmek açısından hem de yarı çöl durumundaki arazideki faunanın canlanması, zenginleşmesi ve çeşitlenmesi açısından büyük fayda sağladı. Tesis kurulduğundan bu yana serçe, tavşan ve sülün popülasyonunda fark edilir ölçüde artış oldu. Panellerin çok az yağış alan arazideki buharlaşmayı %30 ile %40 arasında azaltmasıyla bitki örtüsü %85 oranında çoğaldı. 

Baofeng Group tesise ilave edeceği 360MW’lık panel kurulumu için henüz bir takvim bildirmedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler