1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Barakah NGS'nin ikinci ünite soğutma sistemi test edildi

Barakah NGS'nin ikinci ünite soğutma sistemi test edildi

Enerji Günlüğü - Birleşik Arab Emirlikleri'nde kurulmakta olan 5600MW'lık Barakah Nükleer Santrali'nin ikinci ünitesinin soğuk hidrostatik testi başarıyla...

Barakah NGS'nin ikinci ünite soğutma sistemi test edildi

Enerji Günlüğü - Birleşik Arab Emirlikleri'nde kurulmakta olan 5600MW'lık Barakah Nükleer Santrali'nin ikinci ünitesinin soğuk hidrostatik testi başarıyla tamamlandı. 

Birleşik Arab Emirlikleri'nde yapımı süren ve dünyanın en büyük nükleer inşa projesi olan Barakah Nükleer Santrali'nin ikinci ünitesinin soğuk hidrostatik testi tamamlandı. Testin sonunda soğutma sistemindeki tüm bağlantı, borular ve bileşimlerin Federal Nükleer Düzenleme Kurumu (FANR) tarafından konulan standartlara uygun olduğu görüldü.

Testi santralin dizaynını yapan Koreli şirket Kepco'nun bağlı ortaklığı Korea Hydro and Nuclear Power (KHNP) ile FANR'den oluşan bir uzman takımı gerçekleştirdi. 

Toplamda 5600MW kurulum kapasiteli Barakah Nükleer Santrali'nin ikinci ünitesinin yapımına 2013 yılında başlandı ve yüzde 85'i tamamlandı. Birinci ünitenin yapımı ise Mayıs ayında tamamlandı ve 2018 yılında elektrik üretmeye başlayacak. 

Santral tamamlandığında Birleşik Arab Emirlikleri'nin elektrik ihtiyacının yüzde 25'ini karşılaması bekleniyor. Santral ile yılda 12 milyon ton karbondioksitin atmosfere salımı önlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler