1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Barbie bebekleri okyanus plastik atıklarından üretilecek

Barbie bebekleri okyanus plastik atıklarından üretilecek

ABDli oyuncak şirketi Mattel, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yüzde 90 okyanus kaynaklı geri dönüştürülmüş plastiklerden Barbie bebek koleksiyonu üretti.

Barbie bebekleri okyanus plastik atıklarından üretilecek

Enerji Günlüğü - ABDli oyuncak şirketi Mattel, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yüzde 90 okyanus kaynaklı geri dönüştürülmüş plastiklerden Barbie bebek koleksiyonu üretti.

Kaliforniya merkezli oyuncak üretim şirketi Mattel, çocukların daha yeşil bir geleceği desteklemesine yardımcı olmak amacıyla Barbie “The Future of Pink is Green™/ Pembenin Geleceği Yeşil” kampanyası düzenliyor. Kampanya kapsamında şirket, yüzde 90 Okyanus Kaynaklı Geri Dönüştürülmüş Plastiklerden Barbie bebek koleksiyonunu üretti. 

Barbie Loves the Ocean/Barbie Okyanusu Seviyor adlı koleksiyonda 2030 yılına kadar ürünlerde ve ambalajlarda yüzde 100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyolojik temelli plastik malzemeler kullanılacak. 

Barbie, 2021 yılının sonuna kadar ambalajlamada kullanılan kâğıt ve ahşap lif malzemelerde yüzde 95 oranında geri dönüştürülmüş veya Orman Yönetim Konseyi (FSC) tarafından tescillenmiş içerikler kullanmayı amaçlıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Mattel Başkanı ve Uygulayıcı Genel Müdürü (COO) Richard Dickson, Mattel olarak bir sonraki nesli güçlendirerek, çocukların dünyayı keşfetmesini ve potansiyelini tam olarak kullanmasını sağlamak için çalıştıklarını ifade ederek, “Tüm dünya çocuklarına daha iyi bir dünya yaratmak için çeşitlilik, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği konularına odaklanan Barbie, şimdi de sürdürülebilirliği merkezine alarak kendi küresel platformunu kullanıma sunuyor” dedi.