1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Barclays yeni petrol ve gaz sahalarına finansman vermeyecek

Barclays yeni petrol ve gaz sahalarına finansman vermeyecek

Sermaye ve kaynaklarını enerji şirketlerinin karbondan arındırılmasını desteklemeye odaklayan Londra merkezli Barclays, yeni petrol ve gaz sahalarının doğrudan finansmanını durduracak.

Barclays yeni petrol ve gaz sahalarına finansman vermeyecek

Enerji Günlüğü - İngiltere'nin petrol ve gaz endüstrisine en büyük kredi veren kuruluşu olan Barclays, yeni petrol ve gaz sahalarının doğrudan finansmanını durduracağını ve fosil yakıt üretimini genişleten enerji şirketlerine daha geniş kapsamlı kredi vermeyi kısıtlayacağını bildirdi. 

Banka, 2025'ten itibaren, harcamalarının %10'undan fazlası uzun vadede üretimi artırmaya yönelik olması halinde, arama şirketleri gibi çeşitlendirilmemiş şirketlere daha geniş finansman sağlamayı kısıtlayacak.

BANKA ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ODAĞINI GÜÇLENDİRECEK

Barclays sürdürülebilirlik grup başkanı Laura Barlow, yeni politikanın bankanın kredileriyle bağlantılı emisyonları azaltma ve daha çevreci alternatiflere finansmanı destekleme taahhüdünün bir parçası olduğunu söyledi. Barlow, "Bu, enerji dönüşümüne olan odağımızı güçlendirmekle ilgili" dedi.

Sınırlı pazar payı göz önüne alındığında proje finansmanı kısıtlamalarının bankanın işleri üzerinde büyük bir etkisi olması beklenmiyor. Banka, dünya çapındaki büyük proje finansmanı bankaları arasında ilk 15'te yer almıyor ve çoğu henüz benzer kısıtlamaları benimsemedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler