1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Barkindo: Petrol piyasasında görünüm pozitif

Barkindo: Petrol piyasasında görünüm pozitif

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, petrol piyasasında görünümün pozitif olduğunu söyledi. 

Barkindo: Petrol piyasasında görünüm pozitif

Enerji Günlüğü - OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, petrol piyasasında görünümün pozitif olduğunu söyledi. 

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, yarın gerçekleştirilecek OPEC toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, geçen yıl piyasada şoka neden olan belirsizlik rüzgarının azalmakta olduğunu belirterek, küresel petrol piyasası görünümünün halen olumlu olduğunu söyledi. Barkindo, pozitif küresel ekonomik gelişmeler ile Asya'dan gelen güçlü talebin cesaret verici olduğunun altını çizdi. 

Öte yandan OPEC'in teknik komitesine sunulacak olan görünüm raporunda bu yıl için petrol stoklarında 400 milyon varil azalma beklentisinin yer alacağı kaydedildi.

ARAMCO CEO’SU DA PETROL PİYASASINDAN UMUTLU

Barkindo’nun petrol piyasalarına ilişkin bu iyimserliğine dünyanın en büyük petrol şirketi Saudi Aramco’nun CEO'su Amin Nasser de katıldı. Nasser, Asya’dan gelen güçlü talep ile petrol piyasasının toparlanmakta olduğunu  belirtti. “Çin ve Doğu Asya’da yüksek talep görüyoruz” diyen Nasser, ABD petrol talebinin de aşılamaların etkisi ile toparlandığını söyledi.

Küresel petrol talebinin günde 94 milyon varil civarında olduğunu kaydeden Nasser, gelecek yılda talebin günde 99 milyon varil seviyesine ulaşacağını ifade etti. Nasser, "Covid-19 pandemisi nedeniyle oluşan talep çöküşü, Eylül 2019’da Aramco’ya yapılan drone saldırısından daha kötüydü” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler