1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bartın Belediyesi’nden Rüzgar enerjisi sunumu

Bartın Belediyesi’nden Rüzgar enerjisi sunumu

Enerji Günlüğü - Bartın Belediyesi teknik personellerine ve AR-GE ekibine Rüzgar Enerjisi ile ilgili sunum yapıldı.Bartın Belediyesi tarafından Aladağ...

Bartın Belediyesi’nden Rüzgar enerjisi sunumu

Enerji Günlüğü - Bartın Belediyesi teknik personellerine ve AR-GE ekibine Rüzgar Enerjisi ile ilgili sunum yapıldı.

Bartın Belediyesi tarafından Aladağ Kanlı Türbe mevkiine yapılması planlanan Rüzgar Türbini için çıkılan ihale kapsamında yüklenici firma Mars Enerji tarafından başlatılan fizibilite çalışmaları neticesinde firma yetkilileri tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mars Enerji Firması Elektrik ve Elektronik Mühendisi Cüneyt Ergünay ve Proje Satış Müdürü Nesrin Küçük tarafından yapılan sunumlar ile Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Arınan, Ar-Ge Ekibi ve Belediye Teknik personelleri hazır bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın “Belediye olarak rüzgâr enerjisinden elektrik üretmek amacıyla fizibilite çalışması yapılması için ihale açmıştık. İhaleyi kazanan firma rüzgâr verilerini toplamak için Aladağ Kanlı Türbe mevkiine rüzgâr enerjisi ölçüm direği yerleştirdi. 6 ay süren fizibilite çalışmaları sonucunda rüzgârın yönü, şiddeti ve gücü ile ilgili araştırmalar yapıldı. Şimdide fizibilite çalışmalarını yapan firma yetkilileri tarafından teknik personelimize ve Ar- ge ekibimize çalışmaların nihai sonucu ile ilgili sunum yapıldı.Fizibilite çalışmalarının nihai sonucunun ilgili teknik personellerimiz ve Ar- Ge ekibimizce incelenmesinden sonra bir sonraki aşama ile ilgili karar alarak çalışmalarımıza yön vereceğiz” dedi.

Kaynak: bartinbelediyesi.com

Önceki ve Sonraki Haberler