1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bartın’da elektrik kesintilerine karşı alarm

Bartın’da elektrik kesintilerine karşı alarm

Bartın’ın bazı köylerinde yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi için yoğun çaba harcanırken, TEDAŞ yetkilileri de bu yöndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Bartın’da elektrik kesintilerine karşı alarm

Enerji Günlüğü - Elverişsiz hava koşulları ve kar yağışının etkisiyle, Bartın’ın bazı köylerinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Başkent Elektrik Dağıtım AŞ görev alanındaki bu kesintilere karşı arıza ekiplerini harekete geçirdi. Bölgeye başka illerden de takviye ekipler gönderildi. 

Bu arada Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü de, yaşanan kesintileri ve alınan önlemleri an be an takip ediyor. TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Yağız, kesintilere karşı yürütülen çalışamları ve yeni arızaları önlemeye yönelik tedbirleri yerinde incelemek üzere Bartın’a geldi. 

Mahmut Yağız’a, TEDAŞ 6’ncı Bölge Müdürü Cengiz Yeler ve beraberindeki bir heyet de eşlik etti. Yağız, yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili bölgedeki yetkililerden bilgi alarak yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Mahmut Yağız, Bartın Valisi Sinan Güner’i de ziyaret ederek bölgedeki sorunlar hakkında bilgi aldı. 

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Yağız, “Başkent EDAŞ’a bağlı arıza ekiplerinin mağduriyetin yaşandığı bölgelere ulaşması ve sorunun bir an önce çözüme kavuşması için yolların açık olması büyük önem arz ediyor. Bu nedenle verdiği destekler için Vali Senan Güner’e teşekkür ediyoruz” dedi. 

Başkent EDAŞ’ın bölgedeki yetkilileriyle de bir araya gelen Yağız, “Bölgede elektrik dağıtımıyla ilgili sorunlarının hızlı tespiti, çözümü ve birimler arasında yapılacak iş birliği hakkında görüş alışverişinde bulunduk” diye konuştu. Elektrik dağıtımının kesintisiz şekilde yürütülebilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Yağız, “Bu açıdan bölgede yaşanan ve yaşanabilecek sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması konusunda her türlü diyaloğa açığız” ifadesini kullandı.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler