1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Barzani Bağdat’a gitti

Barzani Bağdat’a gitti

Enerji Günlüğü - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, petrol krizinin çözümü için Bağdat’a gitti.Barzani, merkezi hükümet...

Barzani Bağdat’a gitti

Enerji Günlüğü - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, petrol krizinin çözümü için Bağdat’a gitti.

Barzani, merkezi hükümet ile Kürt petrolünün Türkiye üzerinden dış pazarlara ihracı konusunda çıkan anlaşmazlığın giderilmesi amacıyla hükümetinin enerji yetkililerinin de olduğu bir heyetle petrol krizinin çözümü için Bağdat’a gitti.

Kürt Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hawrami ve diğer yetkililerin yer aldığı heyetin, Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani’nin yanı sıra Başbakan Nuri El Maliki ile görüşeceği bildiriliyor.

Bağdat geçtiğimiz Aralık ayında petrol gelirinin bir Amerikan bankasında yatırılması kararını dinlemeyerek, Türkiye ile Halk Bankası’na yatırılmasında anlaşan Kürt bölgesine misilleme yaparak gelirlerde kesintiye gitti. Ayrıca Irak Hükümeti, Kürdistan Bölgesi’nin petrolünü satın alan petrol şirketlerine dava açılması için hükümet avukatlarına talimat vermişti.

Geçtiğimiz hafta Kürt medyasında Ceyhan’da depolanan petrolün Bağdat’ın onayı alınmadan Singapur’daki Trans Petroleum aracılığıyla satıldığı ve 90 milyon dolar paranın Halk Bankası’na yatırıldığı iddiası yer almıştı.

14 Şubat Cuma günü Türkiye’ye gelen Neçirvan Barzani’nin görüştüğü Başbakan Erdoğan’dan, petrolden elde edilen payın Kürt yönetimine aktarılmasını istediği öne sürülmüştü.

KÜRT YÖNETİMİ İLE BAĞDAT ARASINDA SULAR DURULMUYOR

Önceki ve Sonraki Haberler