1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Barzani’den Bağdat’a bir garanti vermedik açıklaması

Barzani’den Bağdat’a bir garanti vermedik açıklaması

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Bağdat yönetimine onayları olmadan petrol satmayacaklarına dair bir garanti verilmesinin...

Barzani’den Bağdat’a bir garanti vermedik açıklaması

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Bağdat yönetimine onayları olmadan petrol satmayacaklarına dair bir garanti verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani'nin, "Kürt hükümeti, (Bağdat ile) anlaşmadan (Türkiye'ye) petrol satışı yapmama sözü verdi" açıklamasının ardından Neçirvan Barzani Rudaw haber sitesine yaptığı açıklamada, Bağdat yönetimine, "onların onayı olmadan petrol satmayacaklarına" dair bir garanti verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Necirvan Barzani, Rudaw haber sitesinin, "Bağdat’a, onların onayı olmadan petrol satmayacağınıza veya ihraç etmeyeceğinize dair bir garanti verdiniz mi?" sorusunu, "Ne bu tür garanti verildi, ne de böyle bir konuşma geçti. Hiç kimseye herhangi bir garanti verilmedi. Biz, Bağdat ile aramızda uygulanabilecek mekanizmanın ne olacağını konuştuk. Onlar da kendi toplantılarını yapıp yazılı olarak bize resmi cevap verecekler, bizler de, buna yazılı olarak cevap vereceğiz. Biz, Kürdistan Bölgesi olarak, Bağdat ile uygun bir anlaşmaya varmak istiyoruz." şeklinde yanıtladı.

BARZANİ BAĞDAT'A GİTTİ

Önceki ve Sonraki Haberler