1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Başbakan Scholz: Almanya gaz akışının kesilmesine hazırlıklı

Başbakan Scholz: Almanya gaz akışının kesilmesine hazırlıklı

Almanya, Rusya'nın doğalgaz akışını kesmesinin ardından zor bir kış sürece hazırlanırken Başbakan Scholz, Almanya’nın gaz kesintisine hazırlıklı olduğunu belirtti.

Başbakan Scholz: Almanya gaz akışının kesilmesine hazırlıklı

Enerji Günlüğü - Almanya Başbakanı Scholz, Rusya’nın Avrupa ülkelerine doğalgaz akışını kesmesi sebebiyle yaşanan enerji krizine yönelik açıklama yaptı. Scholz, Rus doğalgaz kesintisine karşı Almanya’nın hazırlıklı olduğunu vurguladı.

Almanya Başbaşkanı Olaf Scholz, ülkenin Rus gazındaki kesintiye karşı hazırlıklı olduğunu söyledi. Scholz ülkenin kuzeyindeki terminallerin de LNG ithalatı için hazır olduğunu belirtti. Ek olarak Scholz, ihtiyaç duyulması halinde ülkenin güneyindeki nükleer santrallerin kullanılabileceğini ifade etti.

GEREKİRSE NÜKLEER SANTRALLER DEVREYE GİRECEK

Doğalgaz konusunda tasarruf yaptıklarını vurgulayan Scholz, ülkedeki termik santrallerin üretim kapasitelerini kullandıklarını söyledi. Scholz, ihtiyaç duyulması halinde önümüzdeki yılın başında ülkenin güneyinde bulunan nükleer santrallerin kullanabileceğinin altını çizdi.

Öte yandan Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, kış ayında yaşanabilecek enerji krizine karşı, ülkede kalan 3 nükleer santralden 2'sinin gelecek yıl Nisan ayına kadar acil durum rezervi olarak beklemede tutulacağını duyurmuştu.

Habeck’in açıklamasına karşın santrallerin operatörü olan şirket, teknik olarak bu planın uygulanması mümkün olmayan bir plan olduğunu ve söz konusu santrallerin tedariki açısından sorunlar yaşanabileceğini bildirmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler