1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Başbakandan TANAP için işbirliği ve hız çağrısı

Başbakandan TANAP için işbirliği ve hız çağrısı

Enerji Günlüğü – Başbakanlık TANAP için üstlenilen yükümlülüklerin zamanında yerine getirilebilmesi için, kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak...

Başbakandan TANAP için işbirliği ve hız çağrısı

Enerji Günlüğü – Başbakanlık TANAP için üstlenilen yükümlülüklerin zamanında yerine getirilebilmesi için, kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak uygulama ve işlemlerin süratle tamamlanması ve BOTAŞ'a ve TANAP Proje Şirketine, konuyla ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli katkı ve desteğin verilmesini duyurdu.

Başbakanlık, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile ilgili genelgeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete’de yayınladı. Genelgede, “Stratejik bakımdan büyük önem taşıyan bu Projenin, belirlenen sürede ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeksizin gerçekleştirilebilmesi için, kurumlar arası ortak çalışmaların; süratli, kararlı ve duyarlı bir biçimde, kamu kurum ve kuruluşları arasında etkin bir işbirliği ve eşgüdüm sağlanarak yürütülmesi gerekmektedir. Bu itibarla, Projeye ilişkin söz konusu Anlaşmalar çerçevesinde:

1. Hükümetimizce üstlenilen yükümlülüklerin zamanında yerine getirilebilmesi için; Proje kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak uygulama ve işlemlerin süratle tamamlanması,

2. BOTAŞ'a ve TANAP Proje Şirketine, konuyla ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli katkı ve desteğin verilmesi, hususlarında bilgilerini ve gereğini rica ederim” denildi.

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Sistemine İlişkin Hükümetlerarası Anlaşma” ve bu Hükümetlerarası Anlaşmanın ekini oluşturan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Trans Anatolian Gas Pipeline Company B.V. arasında Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Sistemi Hakkında Ev Sahibi Hükümet Anlaşması” 26/06/2012 tarihinde imzalanmıştı. Bu anlaşmaların onaylanması, 02/01/2013 tarihli ve 6375 sayılı Kanun ile uygun bulunmuş ve söz konusu anlaşmalar 19/03/2013 tarihli ve 28592 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak 08/04/2013 tarihinde yürürlüğe girmişti.

Ev Sahibi Hükümet Anlaşması uyarınca,proje için gerekli arazi hakları edinimi çalışmalarını yürütecek arazi hakları kuruluşu olarak Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), görevlendirilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler