1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. BASF, ABD’de yeşil elektrik kullanımını arttırıyor

BASF, ABD’de yeşil elektrik kullanımını arttırıyor

Kimya devi BASF, ABD’deki tesislerinde elektrik arz güvenliğini sağlamak ve emisyon hedefine ulaşmak amacıyla rüzgar ve güneş elektriği kullanacak.

BASF, ABD’de yeşil elektrik kullanımını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Alman kimya şirketi BASF, ABD’deki 20'den fazla üretim tesisi için 250 MW kapasiteli rüzgar ve güneş elektriği satın alacak. 

Alman kimya devi BASF bir açıklama yaparak, ABD'de toplam 250 MW kapasiteli rüzgar ve güneş enerjisi alımı için sözleşmeler imzaladığını duyurdu. Sözleşmeler kapsamında BASF, Dawn Solar'dan 100 MW ve EDF Energy Services’den 150 MW yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik satın alacak. Anlaşmalarla BASF'nin Kuzey Amerika'daki toplam elektrik tüketiminde yenilenebilir enerjinin payı %25’in üzerine çıkacak.

Şirket, imzaladığı sanal enerji satın alma anlaşmaları (VPPA’lar) ile Teksas'tan Michigan'a kadar ülkenin çeşitli eyaletlerinde 20'den fazla üretim tesisi için elektrik tedarikini güvence altına almayı amaçlıyor.

Anlaşmalarla BASF, yılda 660 bin MWh'in üzerinde yeşil elektrik satın alacak ve bu da yılda 472.500 metrik tondan fazla karbondioksit (CO2) emisyonunu dengeleyecek. BASF, içinde bulunduğumuz on yılda sera gazı emisyonlarını 2018 seviyelerine kıyasla %25 azaltmayı ve 2050 yılına kadar net sıfır emisyon elde etmeyi hedefliyor. 

“ANLAŞMALAR TEMİZ ENERJİ HEDEFİMİZE ULAŞMAMIZA YARDIMCI OLUYOR”

BASF Kuzey Amerika başkanı Tobias Dratt, "Bu anlaşmalar, yerel elektrik kuruluşunun yeterli yenilenebilir enerji sağlamadığı alanlarda temiz enerji hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı oluyor" açıklamasında bulundu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler